3 tökéletes karácsonyi ajándék válalkozó ismerőseid számára

Három olyan üzleti témájú könyvet ajánlunk karácsonyra, amely közérthetően és humorosan magyarázza el, hogy mitől lehet sikeres egy vállalkozás, ezért tökéletes karácsonyi ajándék lehet válalkozó ismerőseid számára, vagy Te is kérheted ezeket ajándékba.

Meglepő, hogy az átlagos vállalkozó mennyire nem olvas üzleti könyveket. Csak gályázik éjjel-nappal, mindenféle tervezés, fejlesztés, tanulás nélkül. Ha olyan típus vagy, aki szívesen tesz újévi fogadalmakat, akkor itt az ideje megfogadni, hogy a jövő évben hány üzleti könyvet fogsz elolvasni. Három olyan könyvet ajánlunk karácsonyra, amely közérthetően és humorosan magyarázza el, hogy mitől lehet sikeres egy vállalkozás, ezért tökéletes karácsonyi ajándék lehet válalkozó ismerőseid számára, vagy Te is kérheted ajándékba.

Eric Ries: Lean startup – sikeres és fenntartható ötletek

Eric Ries szerint a startup olyan vállalkozás, amelynek célja új termék vagy szolgáltatás létrehozása szélsőségesen bizonytalan feltételek között. Ez ugyanúgy igaz a garázsában szerencsét próbáló egyéni vállalkozóra, mint a Fortune 500-as egyik vállalatának tárgyalótermében összegyűlő rutinos szakemberekre. Hiszen ugyanaz a küldetésük: át kell hatolniuk a bizonytalanság ködén, hogy megtalálják a fenntartható vállalkozáshoz vezető sikeres utat.

A lean gyártás tapasztalataira építve a Lean Startup forradalmian új menedzsmentmódszert kínál. Arra biztatja az innovatív vállalkozókat – cégmérettől függetlenül –, hogy ne dőljenek be a hiúsági mutatóknak, inkább a tényleges előrehaladást mérjék, és mielőbb derítsék ki, mit is akarnak valójában az ügyfelek. Üzleti elképzeléseiket pedig folyamatosan teszteljék, és igazítsák a körülményekhez, mielőtt még túl késő lenne. A könyv ára karácsonyi akcióban 3120 forint, itt tudod megrendelni.

Gary Harpst: Vállalkozásból vállalat

Sikeres vállalkozáshoz egyaránt kell a jó stratégia és a jó megvalósítás. Gary Harpst ezt az összetett témát ragadja meg – méghozzá nagyon reális és gyakorlatias módon. Azt magyarázza el briliánsan, hogyan lehet ezt a két dolgot úgy integrálni, hogy azzal kiegyensúlyozott és kiszámítható teljesítményt érjünk el. Tekintve, hogy napjainkban milyen óriási nyomás nehezedik a sikeres cégvezetőkre, jelenleg a legsürgetőbb és legnagyobb kihívást jelentő feladat megtanulni végrehajtani a stratégiánkat.

A nagy cégeknek mindig is megadatott az ehhez szükséges költségkeret és erőforrás luxusa, de a kis- és középvállalkozásoknak is temérdek lehetőségük van arra, hogy kiegyenlítsék az esélyeiket, és túllépjenek a költséges és idejétmúlt módszereken. Ma már forradalmian új módon küzdhetünk meg a megvalósítás feladatával. Áttörést jelentő kutatás, helyszíni kísérlet és bizonyítottan hatásos gyakorlati megoldások alapján, a Gary Harpst által felvázolt jövőkép új irányt ad a „kis halaknak” a tervezés és kivitelezés soha véget nem érő feladatának végső megoldására. A könyv ára karácsonyi akcióban 3120 forint, itt tudod megrendelni.

Sheryl Sandberg: Dobd be magad – Nők több szerepben

Sheryl Sandberg könyve lebilincselően őszinte, nagy gondossággal, odaadással és kellő öniróniával megírt szöveg. Kötelező olvasmány azoknak, akik vezetőként kívánnak érvényesülni, de életre szóló útmutató azoknak is, akik más területen szeretnének sikereket elérni.

Sandberg egyáltalán nem vitatja a társadalmi korlátok szerepét, de önkritikusan elemzi, hogyan korlátozzák a nők akarva-akaratlan, maguk is karrierjüket. Sheryl nyíltsága és őszintesége mindannyiunk számára tanulsággal szolgál. Célja, hogy átírja az eddigi közbeszéd forgatókönyvét: Ne arról beszéljünk, mit nem tehetnek meg a nők, hanem arról, mi mindenre képesek! A könyv ára karácsonyi akcióban 3120 forint, itt tudod megrendelni.


 
 
CC BY NC SA