Három magyar startup mutatkozhat be a londoni EMEA CTO Summit-on

Három magyar technológiai startup cég, a CryptTalk, a Be-Novative és a Tresorit mutatkozhat be február 20-án a londoni EMEA CTO Summiton. A startupokat kilenc jelentkező közül választották ki a január végén megtartott Tech Start Up Day című rendezvényen.

Először rendezte meg január 30-án Budapesten a Tech Start Up Day című rendezvényét a Morgan Stanley. Az eseményen 9 technológiai startup cég kapott lehetőséget a régióból, hogy a főként a cég szakembereiből álló közönség előtt bemutassa tevékenységét. A kapcsolatépítés és szakmai tapasztalatszerzés mellett a vállalkozások számára komoly funkciója volt a prezentációknak, hiszen a három legjobbnak ítélt vállalkozás részt vehet a londoni EMEA CTO Summit című rendezvényen 2014. február 20-án.

A három bemutatkozó cég a hazai közönség előtt már nem teljesen ismeretlenek: az Arenim Technologies az általa kifejlesztett CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívás- és kommunikáció-titkosítási megoldásáról ismert. A Tresorit felhő alapú tárhelyre feltöltött kliensoldali titkosítási rendszerével szerzett hírnevet. A Be-Novative pedig egy olyan rendszert épített fel, amely egy intelligens, intuitív kezelőfelületen keresztül segíti a cégeket, hogy közösen dolgozzanak ki, majd értékeljenek ötleteket.

„A Morgan Stanley sikereihez mindig komolyan hozzájárultak a technológiai fejlesztések, tudjuk mennyire fontosak a piacon megjelenő új, innovatív megoldások, ezért támogatjuk a fiatal vállalatokat felajánlva nekik segítségünket, szakértelmünket, hogy tovább növekedjenek és erősödjenek. Örülünk, hogy találkozhattunk a Budapesten bemutatkozó kilenc start-uppal amelyek közül nehéz volt kiválasztani azt a hármat, akiket meghívhatunk a londoni Summitra” – mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. ügyvezető igazgatója.

A CTO Summit az iparág fontos eseménye, ahol a technológia startup szféra szereplői vezető technológiai vállalatok, köztük a Morgan Stanley szakembereivel, menedzsmentjével és potenciális befektetőkkel találkozhatnak. A londoni találkozó az immáron 13. alkalommal a kalifornia Palo Alto-ban megrendezett CTO Summit and Tech Week európai testvérrendezvénye. A Tech Week története során több száz cég mutatkozhatott be olyan vezető cégek képviselői előtt, mint a Google, a ClearCube, a Cisco vagy a VMware. Az idei CTO Summit egyik kiemelt témaköre az IT-biztonság lesz.


 
 
CC BY NC SA