Hackathon 2014: idén 13 egyetemen versenyeznek a fiatal tehetségek

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat hat versenyén több száz ötlet és 60 projekt született 2013-ban. A szervezők idén megduplázzák résztvevő egyetemek számát és Kolozsvárra is eljut a startup utánpótlást biztosító rendezvény sorozat.

A Hackathon-in-a-Box verseny sorozat alapkoncepciója, hogy a már működő startupok mellett gondoskodnunk kell az utánpótlásról is. A szervezők szerint egyre nagyobb szükség van arra, hogy az oktatási intézményekben és az egyre inkább kibontakozó startup ökoszisztémában új tehetségek szülessenek. A tehetségeket pedig legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak.

A projektek nagy figyelmet kapnak a hazai befektetőktől, inkubátoroktól, a tavalyi versenyzők közül többen már kockázati tőkebevonáson dolgoznak. A 2013-as év győztesi között akad olyan is, amely nemzetközi versenyt nyert azóta. Egy másik a verseny született szolgáltatás - a Miutcánk.hu – pedig a Lenovo Motivátor pályázatának 1 milliós fődíját nyerte el.

„A mentoraink felkészítik a résztvevőket arra, hogy ötleteiket csapatban dolgozzák ki, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, üzletileg értékes projekteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják. Így a csapatok belekóstolhatnak startup világ, az üzleti ötlet megszületésétől, kivitelezésétől a befektetők megnyeréséig tartó hangulatába” – meséli Turcsán Tamás, a Hackathon főszervezője, akit 2013-ban a 25 legkreatívabb magyar közé választották.

A szervezők idei 13 versenyt terveznek. A hat budapesti esemény mellett hat vidéki és egy kolozsvári rendezvényt valósítanak meg társszervezők segítségével. Az idei első verseny, a Spin-Off Klub Hackathon február 28-án kerül megrendezésre a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban.

A Hackathon-in-a-Box kiváló és közvetlen lehetőséget kínál arra, hogy segítségével felnevelkedhessen a magyar startup cégek utánpótlása, közvetve pedig, hogy sikeres vállalkozóként itthon tartsuk, vagy akár haza is hozzuk a fiatal értelmiségieket.


 
 
CC BY NC SA