100 milliós befektetést kap a Now Technologies az OTP-DayOne alaptól

Az ország egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, a OTP-DayOne Magvető Tőkealap 100 millió forintot fektet az elsősorban orvosi innovációkat fejlesztő startupba. A NowTechnologies egyik díjnyertes fejlesztése a fejmozgással irányítható kerekesszék.

A Juhász Márton és István Márk által vezetett NowTechnologies elsősorban orvosi és gyógyászati segédeszközök fejlesztésére specializálódott, számos hazai és nemzetközi díjat nyert startup. A cégbe most 100 millió forintot fektet az ország legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, az AVEC Csoporthoz tartozó OTP-DayOne Magvető Tőkealap.

A GyroSet-nek nevezett kerekesszékes innováció egy headsetből, egy Android alkalmazásból és az operációs rendszerrel kompatibilis eszközből áll. A találmány lehetővé teszi a headset egérként való alkalmazását, így viselőjük képessé válik a számítógép használatra. Ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozott emberek akár önálló munkavégzésre is képesek lesznek, valamint olyan kommunikációs és navigációs alkalmazások is hozzáférhetővé válnak, mint: videótelefon, globális hely-meghatározás, hangalapú webkeresés, képernyő-billentyűzet és hangszintézis.

A gondozók pedig saját okostelefonjuk segítségével távolról elérhetik a szék műszaki paramétereit, fogadhatnak riasztásokat és készüléküket másodlagos joystickként használhatják a kerekes székek irányítására.

A GyroSet-ből már elkészült a prototípus, a tesztelés jelenleg is folyik a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában. A 100 millió forintos befektetés célja, hogy minél hamarabb végfelhasználók számára is elérhető áron megvásárolható legyen a termék. A tervek szerint az AVEC teljes körű menedzsment és marketing támogatásának segítségével a NowTechnologies három éven belül véglegesíti a fejlesztést, kiépíti a gyártási és nemzetközi értékesítési hálózatát. A termék mintegy 7,5 millió mozgássérültnek segthet világszerte.

A GyroSet-ben rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy az Egyesült Királyságban működő, gerincsérült betegeket tömörítő, Sir Frank Williams által is támogatott ernyőszervezet, a Spinal Injuries Association egyetlen hivatalosan támogatott projektje a NowTechnologies fejlesztése.


 
 
CC BY NC SA