Main Incubator: pénzügyi technológiákra fókuszáló startupoknak

Inkubátort indított a Commerzbank pénzügyi technológiákkal foglalkozó startupok számára Frankfurt am Main-ban, Németországban. Olyan startupokat keresnek, akik a jövő banktechnológiai szolgáltatásainak kiépítéséhez akarnak hozzájárulni.

Inkubátort indított a Commerzbank pénzügyi technológiákkal foglalkozó startupok számára Frankfurt am Main-ban, Németországban. Olyan startupokat keresnek, akik a jövő banktechnológiai világának a kiépítéséhez akarnak hozzájárulni.

A pénzügyi iparágat célzó technológiai startupok részére hozta létre Main Incubator elnevezésű inkubátorát a Commerzbank, amelynek székhelye Frankfurt am Main-ban található. Célja, hogy a pénzügyi technológiai szektorból származó startupokat a cégalapítástól a piaci érettségig támogassa.

A pénzintézmények egy ideig nehezen reagáltak a digitális világ által megváltozott vásárlói szükségletekre. A frankfurti pénzintézet ezen kíván változtatni. A startupokba történő befektetéssel a bankszektor innovációs tevékenységeit akarják ösztönözni.

„A Commerzbank ismeri ügyfelei vágyait és tudatában van a szükséges fejlesztési igényeknek“ -mondta Holger Werner, a Main Incubator befektetési bizottságának elnökhelyettese.

A Main Incubator honlapján lévő információk szerint olyan startupokat keresnek, akik a jövő banktechnológiai világának a kiépítéséhez akarnak hozzájárulni. A pályázati kiírások már nyilvánosak és az üzleti ötleteket pitchek formájában várják. A kiválasztott startupok - igény szerint- pénzügyi tőkében, szakértői know-how-ban, irodában és hozzátartozó infrastruktúrában részesülnek Frankfurt am Main-ban, továbbá profitálnak a bankintézet stabilitásából és az ügyfeleihez való hozzáférésből.


 
 
CC BY NC SA