Kiosztották a Hungarian Cloud Award díjait a hazai szolgáltatásoknak

A nemzetközi porondon is ígéretes cloud szolgáltatást kínáló Tresorit kapta a Hungarian Cloud Award 2014 fődíját, a cég a kategóriagyőztesekkel ősszel Luxemburgban európai színtéren is megmérettetheti magát. Különösen sok pályázó indult a startup kategóriában.

A EuroCloud Magyarország Egyesület a 2012-ben sikeresen lebonyolított EuroCloud Award versenyt követően idén ismét pályázatot hirdetett, a Hungarian Cloud Award 2014 kiemelt témái az innováció, illetve a kiberbiztonság voltak. A nemzetközi porondon is ígéretes cloud szolgáltatást kínáló Tresorit Kft. kapta a Hungarian Cloud Award 2014 fődíját, a cég a kategóriagyőztesekkel ősszel Luxemburgban európai színtéren is megmérettetheti magát.

A versenyre az előző kiíráshoz képest többen jelentkeztek a "felhő" szolgáltatók, de különösen sok pályázó indult a startup kategóriában. Ezért 8 kategóriában osztott a zsűri díjakat. A bírálóbizottság tagjainak értékelése alapján a Hungarian Cloud Award 2014 díjazottjai a következő cégek lettek:

  • Fődíj – Best Cloud Player: Tresorit Kft.
  • Future Digital Business (Best Cloud User): HPIX Kft.
  • Best Private Sector Cloud Story: Mobile Engine Kft. (Siemens Zrt.)
  • Best Public Sector Cloud Story: Doctusoft Kft. (Újbuda Önkormányzata)
  • Kiemelt díj – Best Cloud Competence Center: Ericsson Magyarország Kft.
  • Kiemelt díj – Best Cloud Security Concept: Red Steed Studios Kft.
  • Best Cloud Start-up Idea EuroCloud Különdíj: Vemoco Telematics Kft.
  • European Cloud Partnership Különdíj: Arenim Technologies AB

"Az EuroCloud Magyarország fő célja, hogy néhány éven belül Budapestet Európa egyik cloud fellegvárává tegyük; ebbe a vízióba illeszkedik bele a mostani díjátadó is" – fogalmazott Bellák Zoltán, az EuroCloud Magyarország elnöke a kedden a Demola Budapestben megrendezett eseményen.

A Hungarian Cloud Award díjazottak az idén is meghívást kapnak az európai EuroCloud Award pályázatra, így Bellák Zoltán bízik benne, hogy a Hungarian Cloud Award idei nyertesei is sikeresen szerepelnek majd az őszi európai fordulóban.


 
 
CC BY NC SA