CleanLaunchpad: zöld-gazdasági ötletversenyt hirdet a Climate-KIC

CleanLaunchpad címmel ötletversenyt hirdet a Climate-KIC. Az EIT égisze alatt működő szervezet keresi Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó, üzleti ötletét! A fődíj 10,000 euro, a verseny magyar válogatójára június 17-ig lehet jelentkezni.

Idén először kerül megrendezésre 11 európai országban párhuzamosan a CleanLaunchpad ötletverseny a Climate-KIC, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programjának támogatásával.

A 3 körből álló versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában több régió részvételével zajló, európai döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzák.

Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bbekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország.

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szerveznek Budapesten. A magyar mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan a 3 legjobb ötlet jut majd tovább a valenciai döntőbe.

A Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet által létrehozott tudás- és innovációs közösség. Feladata az innovációs folyamatok ösztönzése és egyszerűsítése az érintett európai intézmények, vállalatok és tudományágak releváns szereplőinek közösséggé szervezésén keresztül. A Climate-KIC Európa szerte 6 egyetemi kutatóközpont és további 6 regionális innovációs központ együttműködésével jött létre.

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu weboldalon.


 
 
CC BY NC SA