Jelentkezz az OpenAxel startup versenyre és nyerj értékes díjakat

Szilícium-völgyi utat, komoly és sikeres befektetőkkel való találkozást, illetve a cég fejlesztéséhez használható szolgáltatáscsomagot kapnak az OpenAxel európai pályázaton nyertes induló startupok. A jelentkezéseket június 29-ig várják a szervezők.

Június 29-ig lehet jelentkezni az OpenAxel nemzetközi startup versenyre, amelynek célja, hogy kiválassza a legígéretesebb európai IKT startupokat. A verseny mindhárom kategóriájának első 10 helyezettje értékes szolgáltatáscsomagot kap, a dobogósok pedig világszínvonalú coaching és mentoring szolgáltatás mellett egy szilícium-völgyi utat is kapnak, amelyen befektetőkkel és sikeres vállalkozások vezetőivel találkozhatnak. A versenyen bármilyen IKT vállalkozás indulhat, akár magvető (seed), kezdeti (early stage), vagy növekedési (expansion/growth) fázisban van éppen.

Az OpenAxel projekt célja, hogy létrehozzon egy co-akcelerációs keretrendszert az akcelerációs programokat kínáló szervezetek között európai szinten. A cél túlmutat azon, hogy információt nyújtsanak magukról ezek a szervezetek, hiszen a cél az, hogy egymással együttműködjenek és ezáltal nyílt innovációs szolgáltatások jöjjenek létre az akcelerációs ökoszisztémában, amelyek a „nyílt akceleráció” koncepciójához vezethetnek.

A projekt célja, hogy az európai vállalkozási ökoszisztémát (startup-ok, kockázati tőke befektetők, üzleti angyalok, mentorok, akcelerátorok) megnyissa azáltal, hogy az IKT ipar és az akcelerációban résztvevő szereplőket egy platformon keresztül összehozza és elősegíti az együttműködésüket. Az OpenAxel platformján keresztül a vállalkozások megismerhetik a legjobb európai akcelerációs szolgáltatásokat, amelyek a legjobb európai tehetségeket kutatják és támogatják.

Az OpenAxel projekt számos tevékenységgel igyekszik elősegíteni és javítani a kiválasztott ICT startup-ok és vállalkozások fejlődését az Európai Akcelerációs Közösség támogatása révén. A projekt keretében készül el az üzleti akcelerációs ökoszisztéma, az együttműködők és a szolgáltatások térképe, feltérképezésre kerülnek a határon átnyúló akcelerációs szolgáltatás portfóliók és megrendezésre kerül az OpenAxel verseny értékes díjakkal.

A verseny honlapjáról letölthető a pályázati felhívás, illetve egy angol nyelvű útmutató. A pályázatok benyújtására 2014. június 29-ig van lehetőség az http://www.openaxel.com/contest oldalon keresztül.


 
 
CC BY NC SA