Induló vállalkozások jelentkezését várja a StartmeupHK program

A StartmeupHK program Hongkongba kívánja vonzani az induló innovatív vállalkozásokat. A nyertesek hozzáférést kapnak üzleti partnerekhez, tőkéhez, továbbá piaci ismeretekhez és marketing lehetőségekhez is. A jelentkezési határidő július 31.

A hongkongi StartmeupHK 2014 program egy nemzetközi start-up verseny, amelyre olyan nagyhatású innovatív cégeket várnak, akik hongkongi központtal szeretnék tevékenységüket globálissá tenni. A versenyre két kategóriában lehet nevezni: korai növekedési fázisban lévő vállalkozások, illetve a „seed” fázisban lévő vállalkozások kategóriákban. A jelentkezési határidő: július 31.

12 vállalkozást választanak ki győztesnek, hármat pedig nagydíjasnak. A győztes cégeket meghívják Hongkongba, ahol mentorálassal, partnerkereséssel, kapcsolatépítési lehetőséggel segítik tevékenységüket. A nagydíjasokat 500 ezer USD értékben professzionális szolgáltatásokkal (jogi, adminisztratív, branding, stb.), ingyenes irodahasználattal (2015-ben egy évig) és média megjelenéssel támogatják.

A verseny az Invest Hong Kong programja, aminek segítségével Hongkongba kívánja vonzani az innovatív vállalkozásokat, hogy ott bővítsék vagy alapítsák meg cégeiket. Az Invest HK 2000 júliusában alakult kormányhivatal, amely támogatja a közvetlen külföldi befektetéseket, valamint a tengerentúli és a kínai vállalkozásokat hongkongi letelepedési, vagy bővítési szándékában. Ezért létrehozta a StartmeupHK Venture Program-ot, amely egy globális versenyként mutatkozik be az innovatív és nagy súlyú vállalkozók számára.

Az InvestHK honlapja továbbá az első olyan hong kongi kormány portál, amely induló vállalkozók számára készült, bemutatva a különböző kormányzati ösztönző és támogató rendszereket.

További információk a versenyről és jelentkezés a StartmeupHK honlapján.


 
 
CC BY NC SA