1.1 millió Euro finanszírozás kínál a Digital Factory startupoknak

Újabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok számára. A Digital Factory összesen 1.1 millió Euro összeggel kíván évente 10 szoftver-fejlesztő csapatot finanszírozni. A jelentkezéseket 2014. december 15-ig várják.

A Digital Factory, öt kelet-európai inkubátorból álló CEED Tech konzorcium magyar partnereként évente 10 szoftver-fejlesztő csapatot kíván finanszírozni összesen 1.1 millió Euro összeggel. A CEED Tech egy startup accelerátorokból álló konzorcium, mely 5 tagja nagy növekedési pontenciállal rendelkező internetes vállalkozásokba fektet, majd azokat intenzív mentorálással felkészíti a gyors indulásra és további befektetések fogadására. A CEED Tech konzorcium tagjai: Startup Yard (Prága), Digital Factory (Budapest), The Spot (Bratislava), Startup Wise Guys (Tallinn) és Open Coffee Club (Vilnius). Portfoliójukban jelenleg több mint 100 cég befektetővel és 450 mentorral dolgoznak együtt.

Olyan technológiai csapatok jelentkezhetnek, akik 2015 május végére képesek legalább alapszintű termékkel valós ügyfeleket kiszolgálni. Iparági megkötés nincs, így rendkívül széles körből számítanak jelentkezőkre (a mezőgazdasági alkalmazásoktól kezdve “big data” területen át a média megoldásokig). Az egyetlen kritérium, hogy (az EU-s társfinanszírozásra tekintettel) az EU által kifejlesztett mintegy 50 open source technológiai elem közül legalább egyet fel kell felhasználni.

A részben EU-s támogatásból, részben saját tőke-befektetésből álló finanszírozásból valamennyi csapat 10-30,000 Euro kezdőtőkéhez jut, amely az inkubáció 3 hónapjában áll rendelkezésre. A csapatok ez alatt validálják, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a globális piacon, melyet követően a legnagyobb növekedési potenciált felmutató csapatok további, átlagosan 100,000 Euro összeghez jutnak, amely (kiegészítve további kockázati tőke-befektetésekkel) segít a cégek nemzetközi terjeszkedésében.

A fejlesztés anyagi támogatása mellett ingyenes inkubációs programban kell részt venniük a csapatoknak. Ennek keretében tapasztalt magyar és nemzetközi mentorok és a többi vállalkozó közössége segíti a csapatokat a piaci validálásban és a terméképítésben. A 3 hónapos inkubálási program 2015. márciusában indul. Az inkubáció végére az első fizetős ügyfelek megszerzésével visszaigazolást kell nyernie a piaci igénynek és a szolgáltatás minőségének. Ezt követően a cégeknek képesnek kell lenniük arra, hogy további, kockázati tőke-finanszírozás segítségével elkezdjenek nagyobb ügyfélbázist és professzionális szervezetet építeni.

További információ a Digital Factory és a CEED Tech weboldalain található, illetve emailen várják a programmal kapcsolatos kérdéseket. A végső jelentkezési határidő: 2014. december 15.


 
 
CC BY NC SA