Get In The Ring: nemzetközi pitch verseny startupoknak októberben

Október 22-én kerül sor az egyedi koncepción alapuló Get in the Ring! pitch verseny Magyarországi fordulójára, melynek során hat ígéretes üzleti koncepció csap majd össze egymással, hogy a nyertes részt vehessen a regionális döntőn Szófiában.

A Get in the Ring!, egy egyedi koncepción alapuló pitch verseny, melynek célja, hogy a legígéretesebb startupokat összehozza a befektetőkkel. A versenyt a Kauffman Alapítvány is támogatja, így a végső forduló november 21-én Rotterdamban a Global Entrepreneurship Week programjai között kerül majd megrendezésre.

A Get in the Ring! három fordulóból: egy nemzeti, egy regionális és egy nemzetközi, végső küzdelemből áll. A nemzeti forduló során hat ígéretes üzleti koncepció csap össze egymással, hogy részt vehessen a regionális döntőn Szófiában.

A pitching fordulók 5-5 témakört ölelnek fel - csapat, eredmények, üzleti modell és piac, pénzügyi és befektetési javaslat, szabad lezárás -, egyenként 25-25 másodpercben. A játékosok célja, gyors, meggyőző érveléssel felülmúlni ellenfelüket az adott körben.

Az egyes témák megértésének elősegítésére előzetesen rávezető kérdések kerülnek kiadásra, amelyek alapján a játékosok felkészülhetnek. A vázlatpontok egyenként való kifejtése meghaladná az adott időkeretet, így gondolatmenetük kialakítása során az előadóknak az is kihívást jelent, mely pontokat használjanak fel, hova helyezzék a hangsúlyt.

Az Erasmus Centre for Entrepreneurship kezdeményezése, melynek célja, hogy a legígéretesebb vállalkozók és leendő befektetőik találkozzanak. A magyar fordulót az Enterprise Hungary rendezi meg október 22-én, azzal a céllal hogy minél több fiatal ötletéből lehessen sikeres és innovatív vállalkozás.

A versenyzők az 1 millió eurós nemzetközi díjak mellett közel 20,000 euró összértékű magyar díjakat nyerhetnek, amelynek része az AbilityMatrix 3 millió forint értékű insight kutatása és stratégiai tanácsadása.

Az érdeklődő startupok a program hivatalos oldalán található űrlap kitöltésével adhatják be jelentkezésüket a magyar fordulóra.


 
 
CC BY NC SA