InnoApps: 20 ezer eurós fődíjat kínál "smart city” alkalmazásoknak

Az Európai Fiatal Innovátorok Fóruma által hirdetett InnoApps versenyre pályázóknak egy új „smart city” alkalmazást kell kitalálniuk és megalkotniuk ahhoz, hogy megnyerhessék a 20 ezer eurós, azaz 6 millió forintos fődíjat. Jelentkezni november 9-ig lehet.

Újra megrendezésre kerül az InnoApps verseny az Európai Fiatal Innovátorok Fóruma szervezésében, idén "smart city" témakörben. Az InnoApps szervezői arra kérik az informatikában jártas fiatalokat, hogy tervezzenek meg egy olyan alkalmazást, ami okosabbá teheti városukat.

A jelentkezőknek a verseny első fordulójában az a feladatuk, hogy egyrészről bemutassák egy maximum három perces videóban vagy egy legfeljebb tizenöt diát tartalmazó prezentációban az általuk megálmodott applikációt, kifejtve, hogy hogyan tenné jobbá városukat ez az alkalmazás, másrészről röviden meséljenek magukról és az alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalataikról.

Az első fordulóra beküldött pályamunkák közül egy szakértőkből és az Európai Bizottság képviselőjéből álló zsűri választja ki azt a 6-6 legjobbnak ítélt európai és kínai pályázót, akik Brüsszelben a Hackathon névre keresztelt döntőn – már fejlesztés alatt álló alkalmazásokkal – mérkőzzenek meg egymással a díjakért.

A nyertes pályázók a pénznyereményen kívül egyéni mentori segítségben is részesülnek, hogy alkalmazásukat kereskedelmi forgalomba hozhassák.

Az InnoApps versenyre november 9-ig várják a 29. életévüket még nem betöltött fiatalok jelentkezését.


 
 
CC BY NC SA