Újra indul az Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny

A tavalyi siker után idén is lesz Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny, amelynek célja a legkiválóbb alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. A szervezők december 31-ig várják a nevezéseket.

Az Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny idei kiírásban négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresik a legjobb alkalmazásokat, illetve Az Év Alkalmazását: a legjobb platformfüggetlen applikációt. A szervezők idén december 31-ig várják a 2013. augusztus 1-e után megjelent, vagy azóta jelentős frissítést kapott és jelenleg is aktív terméktámogatással rendelkező alkalmazásokat a pályázat honlapján.

Az idei kiírásban a kategóriagyőztesek és a közönségdíjas applikáció fejlesztői a következő évben a fejlesztőket vagy mobilos piacot érintő legjelentősebb szakmai konferenciákra kapnak szabadkártyát az IVSZ jóvoltából, az év legjobb platformfüggetlen alkalmazását pedig egymillió forint értékű programmal és támogatással segítik a nemzetközi piacra lépés lehetőségében. A beérkezett pályamunkákat hatfős szakmai zsűri bírálja el, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre.

„A tavaly útjára indított kezdeményezésünk bebizonyította, hogy a magyar fejlesztői potenciál lehetőséget nyújt a mobilfejlesztési szektor gyors növekedéséhez. A tavalyiAppra magyar! nyertes alkalmazásai – ötlet és kivitelezés szempontjából is – a világon mindenhol komoly üzleti lehetőséget jelenthetnének. Reményeink szerint az idei versenyben is megtaláljuk az igazi gyöngyszemeket az alkalmazások között, amelyek megkönnyítik a felhasználók életét” – mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Az első Appra magyar! alkalmazásfejlesztő versenyre 2013-ban a több mint 160 benevezett alkalmazás közül Az Év Alkalmazása és a Közhasznú kategória győztese a több mint 6000 állomást tartalmazó iMenetrend vasútimenetrend-kereső alkalmazás lett. Az Üzleti kategóriában a Jószaki szakemberkereső applikáció, az Életmód kategóriában pedig az ingyenes MinDigTV alkalmazás vitte el az első helyet. A Játék kategóriában két alkalmazást is díjaztak, egyrészt a FilmDrops applikációját, amelyen keresztül az interaktív Chili vagy Mangó filmsorozat nézhető, valamint a Sightert, amellyel a városok nevezetességeit kereshetjük meg játékos formában. A legtöbb szavazatot kapó, közönségdíjas applikáció a Traffi Hunter traffipaxjelző lett.

A verseny pontos feltételei itt olvashatók, a felmerülő kérdésekre az Appra magyar! hivatalos Facebook oldalán kaphatnak választ az érdeklődők.


 
 
CC BY NC SA