Global Startup Battle: 30,000 új vállalkozás indulhat a hétvégén

November 21-23. között több mint 250 városban közel 30,000 ember teszi próbára magát világszerte a Global Startup Battle rendezvénysorozat keretében, hogy megtapasztalja: milyen érzés belevágni egy új termék vagy szolgáltatás megalkotásába és beindításába.

Budapest idén harmadik alkalommal csatlakozik a világ egyik legnagyobb startup versenyéhez. November 21-23. között világszerte több mint 250 városban közel 30,000 ember teszi próbára magát a Global Startup Battle rendezvénysorozat keretében.

A Startup Weekend-re 100 kreatív és vállalkozó kedvű fejlesztőt, designert és marketingest várunk, hogy egymással új csapatokat alakítva jussanak el egy-egy startup ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig mindössze 54 óra alatt” – nyilatkozta Bakó Zsolt, a Colabs Startup Center alapítója és a budapesti esemény főszervezője.

A csapatok nem csak az idővel, de egymással is versenyeznek, ami egy intenzív és inspiráló légkört hoz létre. A Startup Weekend-ek egyik legfontosabb eleme, hogy tapsztalt szakemberek és vállalkozók mentorként segítik a résztvevőket a hétvégi munkában, hogy a rövid idő alatt a lehető legtöbbet tudják kihozni projektjeikből. Idén először 3D nyomtatók és 3D szkenerek is a csapatok rendelkezésére állnak a FabLab Budapest jóvoltából, hogy a kézzelfogható termékötletek prototípusainak legyártása se jelentsen akadályt a hétvége során.

Az esemény védjegyévé váló laza légkör és szigorú időkeret kombinációjának legfőbb célja, hogy a különböző területekről érkező résztvevők számára közös platformot hozzon létre a szakmai ismerkedésre és a kreatív alkotásra. Hogy ez bizonyos esetekben mennyire jól sikerül, azt azon csapatok példái bizonyítják a legjobban, amelyek a rendezvényt követően valódi vállalkozássá alakulva folytatják a munkát. Ilyen startup például a Sopreso, amely a DayOne Capital-tól kapott befektetést, a Codie (ex-RoboPhone) ahova az iCatapult szállt be tőkével, vagy az Opp.io ahol a Traction Tribe biztosította a kezdeti befektetést.

Idén az Ericsson budapesti kutatás-fejlesztési központja fogadja be a Startup Weekend-et, amely a vállalat konferencia központjában zajlik. De az Ericsson nemcsak helyszínnel, hanem szakmai munkával, témával, mentorokkal (a kutatás-fejlesztés és az üzleti területről), a zsűriben való részvétellel, valamint ericssonos díjjal is támogatja a megmérettetést.


 
 
CC BY NC SA