Imagine Cup Academy: magyar startupokat oktat a Microsoft

A Microsoft Magyarország három hónapos felkészítő programot szervez az Imagine Cup versenyre, amelynek összdíjazása 300,000 dollár. A januárban induló program a valós életben használható tudást nyújt a csapatoknak, december 14-ig fogadják a jelentkezéseket.

A Microsoft Imagine Cup egy világméretű technológiai verseny, ahol diákcsapatok versenyeztetik a Microsoft platformra írt szoftvereiket különböző kategóriákban, összdíjazása pedig idén 300,000 dollár volt. A verseny végigköveti egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig. Ez olyan szintű képzettséget és felkészültséget igényel az indulóktól, amelynek kevesen képesek tökéletesen megfelelni. Ebben hivatott segíteni a Imagine Cup Academy képzési program.

A közel fél éven át, 2014 márciusáig tartó Imagine Cup Academy programnak kettős célja van: egyrészt felvértezi az indulókat a piacon való boldoguláshoz és a versenyben való sikerhez nélkülözhetetlen technikai tudással, másrészt pedig felkészíti őket egy startup létrehozásának egyéb vonatkozásaira is, amilyen például az üzleti tervek írása vagy az előadói képességek fejlesztése.

A képzés az Imagine Cup magyarországi döntőjével zárul. A program legjobbjai részt vehetnek a közép-európai döntőn, ahonnan a hat legjobb csapat jut ki verseny nemzetközi döntőjébe.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt hozta létre az Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. A Microsoft olyan, diákokból álló csapatok jelentkezését várja, akik valamilyen innovatív projekten, játékon vagy társadalmi innovációs projekten dolgoznak.

Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió fiatal vett részt a világversenyen. A csapatoknak 2015-ben is a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kell alkalmazásokat készíteniük Windows, Windows Phone vagy Windows Azure platformra.

Az Imagine Cup Academy-re 2014. december 14-ig fogadják a jelentkezéseket.


 
 
CC BY NC SA