Nyitott FIWARE Accelerator pályázatok innovatív vállalkozásoknak

A FIWARE Accelerator pályázatokon 50-200 ezer Euró támogatást kaphatnak innovatív vállalkozások olyan területeken, mint energetika, közlekedés, mezőgazdaság és élelmiszeripar, egészségügy, kreatív iparágak, logisztika, gyártástechnológia és okos városok.

Az Európai Unió 2014. szeptember 17-én indította útjára a FIWARE Accelerator Programot, amely internetes alkalmazásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősítését célozza.

A FIWARE projektben résztvevő accelerator-ok 80 millió Euró támogatást osztanak szét nyílt pályázatokon keresztül kkv-knak és induló innovatív vállalkozásoknak, hogy „okos” internetes alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki az FI PPP programban létrehozott nyílt fejlesztési platformra, a FIWARE technológiára alapozva.

A pályázatokon nyertes vállalkozások 50-200 ezer Euró vissza nem térítendő támogatást kaphatnak innovatív alkalmazások fejlesztésére, olyan területeken, mint pl. energetika, közlekedés, mezőgazdaság és élelmiszeripar, egészségügy, kreatív iparágak, logisztika, gyártástechnológia és „okos” városok.

A FIWARE Accelerator tavaly szeptemberi indulása óta folyamatosan hirdet meg a pályázatokat vállalkozások számára. Több program decemberben lezárult, így jelenleg öt témakörben állnak rendelkezésre nyitott pályázati lehetőségek: Agrifood, Energy and Environment, Smart cities, Social and Learning, és Transport.

A pályázni kívánók segítséget kaphatnak a Nemzeti Innovációs Hivatalban tavaly megrendezett FIWARE Accelerator Információs Napon elhangzott előadások, melyek prezentáció letölthetők a rendezvény internetes oldaláról. A FIWARE programról és az Accelerator projektekről, valamint a nyitott pályázatokról a FIWARE program honlapján lehet tájékozódni.


 
 
CC BY NC SA