TechFounders: gyorsítóprogramot indít a Müncheni Műszaki Egyetem

Üzleti akcelerátor programot indít a Müncheni Műszaki Egyetem, amely 25,000 eurós fejlesztési keretet biztosít a résztvevőknek. Csúcstechnológiás prototípus műhely, iroda, trénerek és mentorok járnak a nyertesnek, tulajdonrészt azonban nem kérnek cserébe.

A Müncheni Műszaki Egyetem Innovációs és Vállalkozásalapítási Központja gyorsítóprogramot indít a Bosch és a BMW csoport támogatásával startup cégek számára. A résztvevő vállalkozások innovatív termékplatformokhoz kapnak kizárólagos hozzáférést és szakmai támogatást, amelynek eredményeként a szokásosnál gyorsabban tudnak majd kifejleszteni potenciális új termékeket és üzleti modelleket.

Az innovatív vállalkozások számos ágazatokból jelentkezhetnek, a program az autóipar, elektronika, robotika, zöld technológiák, telekommunikáció és pénzügyi szolgáltatások területekről várja a jelentkezőket, akiknek céljuk, hogy új innovatív alkalmazásokat fejlesszenek ki.

A startup cégeknek TechFounders trénerek, valamint tapasztalt mentorok és vállalkozók adnak majd intenzív támogatást. Emellett minden csapat az iroda mellett egy csúcstechnológiás prototípus műhelyhez való hozzáférést is kap majd.

A program egyediségét az jelenti, hogy a startup vállalkozások 25 000 eurós fejlesztési kerethez jutnak, azonban a program nem kéri, hogy a részvételért cserébe a vállalkozások tulajdonrészt kínáljanak fel cégükből.

A program első része 2015 áprilisában indul. Az érdeklődő startup vállalkozások 2015. február 27-ig jelentkezhetnek a TechFounders weboldalán.


 
 
CC BY NC SA