Februárban immár ötödik alkalommal lesz Startup Sauna Budapesten

Február 23-án immár ötödik alkalommal rendezi meg Budapesten szelekciós és coaching napját a finn Startup Sauna akcelerátor program. A rendezvényt ez alkalommal a Demola Budapest látja vendégül. Startup-oknak a jelentkezési határidő február 18., szerda.

Február 23-án immár ötödik alkalommal rendezi meg Budapesten szelekciós és coaching napját a finn Startup Sauna akcelerátor program. Helsinki 2012 szeptembere óta markolja fel a közép-kelet európai és skandináv régió legígéretesebb startupjait, hogy aztán egy öthetes non-profit akcelerátor programban kiképezzék, és ellássák őket életre szóló üzleti kapcsolatokkal.

A program magyarországi partnere, az InVendor ismét lelkesen toborozza azon startupokat, akik nemzetközi piaci potenciállal bírnak, van már működő prototípusuk és egy csapattag jó előadói képességgel rendelkezik.

A rendezvényt ez alkalommal a Demola Budapest látja vendégül február 23-án. A rendezvényen a szakértők által előzetesen kiválasztott vállalkozások 3-3 percben fognak bemutatkozni a délelőtt folyamán, délután pedig a legjobb 10 vállalkozást egy zártkörű workshopon véleményezi és segíti tanácsokkal a neves szakemberekből álló coach-ing csapat.

Hogy mit lehet a finn lehetőségből kihozni, annak a legtanulságosabb példája a magyar bombasiker, az Enbrite.ly. Az online hirdetési csalások kiszűrésére specializálódott startup tavaly nemcsak a Startup Sauna fődíját – egy szilícium-völgyi körutazást –, hanem Skandinávia legnagyobb technológiai konferenciájának, a Slush 100-nak startup versenyén az első helyezettnek járó 500,000 eurós befektetést is elnyerte.

„Szinte mindenkinek van egy jó ötlete. A jó ötletek jó megvalósításán kell a hangsúlynak lennie! A kezdeti időkben pedig mindent be kell vetni, minden lehetőséget meg kell ragadni, ami közelebb visz a célokhoz. A Sauna egy ilyen lehetőség, badarság lenne hát nem élni vele” – fejtette ki Rimóczi Oszkár, az Enbrite.ly ügyvezetője.

Jelentkezni a Startup Sauna Budapest programjára az F6S-en található űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezési határidő február 18., szerda.


 
 
CC BY NC SA