Women Startup Competition: Budapestre jönnek a női startupok

A tavaly megrendezett első női startup verseny sikerét követően idén is megrendezésre kerül a Women Startup Competition. Áprilisban Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy a tréninget követően egy Demo Day-en mutassák be az ötleteiket.

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban. Gondoljunk csak a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska-ra vagy a SameBug csapatára, akik nemrég jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez.

A tavaly megrendezett első női startup verseny sikerét követően idén is megrendezésre kerül a Women Startup Competition. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-án megrendezésre kerülő Demo Day házigazdája pedig a Prezi lesz.

A Women Startup Competition lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként - tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek nevezte a versenyt.

A versenyre jelentkezni február 23-ig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.


 
 
CC BY NC SA