Challenge Up: startup programot indít a Cisco, a Telekom és az Intel

A barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel, hogy Challenge Up! néven közös, a dolgok internetének (Internet of Things, IoT) elterjedését támogató inkubációs programot indít. A jelentkezési határidő május 25.

A barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel, hogy Challenge Up! néven közös, a dolgok internetének (Internet of Things, IoT) elterjedését támogató inkubációs programot indít európai, közel-keleti és afrikai vállalkozásoknak.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az IoT szolgáltatások és azok társterületein – okos otthon, digitális város, intelligens energiahálózat, hálózatba kapcsolt autók, hordható okos eszközök, konnektivitás, stb. – tevékeny startupok számára hozták létre. A program célja az innovatív vállalkozásokgyorsabb piacrajutásának elősegítése közös projektek, mentorálás, értékes kapcsolati hálók, illetve a vállalati eszközök kihasználása révén.

“A három globális nagyvállalat erőforrásainak ingyenes rendelkezésre bocsájtása hatalmas segítséget jelenthet a startup vállalkozások számára, hogy ötleteik gyorsabban válhassanak üzletileg is sikeressé” – mondta Christian Morales, az Intel Európáért, a Közel-keletért és Afrikáért felelős alelnöke.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (2015. június 22-26. között) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják. Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a termékeik és szolgáltatásaik globális kereskedelmi forgalomba hozatalát célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak.

Az érdeklődő startup vállalkozások a ChallengeUp! honlapján keresztül jelentkezhetnek a programra, a jelentkezési határidő május 25.


 
 
CC BY NC SA