Naprakész nemzetközi startup ranglistát készít a StartupRanking

Melyik a világ száz legfontosabb startupja? És a régiónkban? És Berlinben? Hát az újak között? Kik foglalkoznak zenével? A Startupranking naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról, amit kedvünkre böngészhetünk, amíg megtaláljuk a választ.

Naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról a StartupRanking. A részvétel több másik ranglistával ellentétben nem "fejvadászat" útján történik, aki szerepelni kíván a listán, annak regisztrálni kell hozzá.

Ami a részletes számítást illeti, a StartupRanking abból indul ki, mennyire fajsúlyos a startup jelenléte a neten és a közösségi médiában. Hány link mutat a webszájtra, milyen minőségűek, illetve milyen maga a honlap, az ott megjelenő tartalmak. A közösségi eredmény, mint mindig, az interakció részletein múlik – a lájkok és megosztások, a kommentek, a tweetek, a retweetek számán.

Ha a startupok számát tekintjük, az olimpiai dobogón az Egyesült Államok, India és az Egyesült Királyság áll. A top tíz az alábbi országokkal bővül: Indonézia, Spanyolország, Brazília, Kanada, Kolumbia, Olaszország, Nigéria.

Magyarország a 23-ik a világranglistán. Jelenlegi 177 startupunk azt jelenti, minden 56500-adik magyar lakosra jut egy gyors növekedésre képes mikrovállalkozás. Ezzel szemben az Államokban 320 millió amerikai él, és 4000 startup működik.

Ha az ország nevére kattintunk, a startupok népszerűségi pontszámait és menőségi sorrendjét kapjuk meg. Hazánkban most sem okoz meglepetést, ki az első három, ráadásul ők a világ első száz helyezettje közé is bekerültek. Jól szerepel továbbá a ranglistán a Liferay, de nem panaszkodhat az Ingatlan.com, a NoSalty, a Netpincér és a Bónusz Brigád sem, illetve alig szorult ki az első tízből a Moly és a Meska. További kellemes böngészést kívánunk a magyar startupok között.


 
 
CC BY NC SA