5 ország 10 startupja száll ringbe holnap a CEE Lift Off versenyen

Kereken 100 induló vállalkozás jelentkezett a régió egyik legnagyobb startup versenyére, a CEE Lift Off!-ra. A Loffice és az OXO Labs által indított eseménysorozat shortlistjére 5 magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén startup jutott be.

Kereken 100 induló vállalkozás jelentkezett a régió egyik legnagyobb startup versenyére, a CEE Lift Off!-ra. A Loffice és az OXO Labs által indított eseménysorozat shortlistjére 5 magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén startup jutott be. A zsűri szintén a nemzetközi irányt képviseli: cseh, osztrák, német, román és magyar bírák döntenek majd a legjobbról.

A verseny döntősei a digitális világ teljesen eltérő szegmenseiből kerültek ki: április 8-án az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a Jingle-el, a Tinder babérjaira törő társkereső appal, az érintés nélkül működő kapcsolókat fejlesztő Anigmoval, a Handy Smart TV okos távirányító programjával, az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott LOCCA-val, a Vita Infinita online családtag-felkutatójával, vagy a siketek kommunikációját megkönnyítő, a SignAll csapata által fejlesztett alkalmazással.

A verseny döntősei

A shortlistre bekerült startupoknak nem lesz könnyű dolguk, várhatóan a bennük rejlő üzleti lehetőségek bemutatása lesz a döntő a három kockázati tőkésből, egy üzleti angyalból és egy stratégiai befektetőből álló nemzetközi zsűri meggyőzésében. A bírák padján Bán Zoltán (Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő), Christoph Prinz (angyalbefektető), Jaroslav Trojan (Credo Ventures, Codasip), Marc Sommer (Deutsche Telekom) és Marius Ghenea (3TS Capital Partners) ül majd.

A győztes az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor programban történő részvétel mellett 15.000 eurós finanszírozásban is részesül, valamint Budapest leginnovatívabb irodájában, a Lofficeban tölthet el 6 hónapot.


 
 
CC BY NC SA