Hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Innovációs TechShow-t

2015. május 26-án hetedik alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Magyar Innovációs TechShow-t. A szervezők a rendezvényre különböző a technológiai területekkel foglalkozó vállalkozások, illetve fejlesztőcsapatok jelentkezését várják.

2015. május 26-án hetedik alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter az ország legnagyobb tradíciókkal bíró startup eseményét, a Magyar Innovációs TechShow-t, amely új infokommunikációs termékek és szolgáltatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget.

A szervezők a rendezvényre különböző a mobil technológiák, 3D nyomtatás, biotechnológia, okos hálózatok, az online biztonság, pénzügyi és nagyvállalati üzleti folyamatok, big data, valamint az M2M kommunikáció területével foglalkozó IT vállalkozások, illetve fejlesztőcsapatok jelentkezését várják. A nevezőknek működő prototípussal is demonstrálniuk kell az elmúlt 1-3 évben született termékötletüket, amely ideális esetben nemzetközi szintű potenciált hordoz.

A pályázókat egy független szakmai zsűri bírálja el, a 12-15 szerencsés győztes pedig május 26-án az Akvárium Klubban megrendezett TechShow keretei között mutathatja be projektjét. Az esemény nevezési határideje május 6., a nevezésről az TechShow weboldalán lehet részletesebben tájékozódni.

“A technológiai termékek fejlesztői a jelen egyik legnagyobb gazdasági potenciáljával bíró iparágának képviselői. A fejlesztés korai szakaszában olyanok ők, mint hajdanán az aranyásók voltak az USA-ban:bBár sokak szemében megcsillan a remény fénye, az igazán fontos kérdés, hogy kik azok, akik komoly energiabefektetéssel és kitartással maradandót alkotnak – mi az utóbbi kategóriába tartozókat várjuk a TechShow kiállítói közé” – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

A TechShow-ra kijutó csapatok amellett, hogy kiállítóterülethez jutnak, a rendezvény weboldalára is felkerülnek, továbbá három konferenciajegyet is kapnak, további belépőket pedig 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak. A szerencsések ezeken túl a színpadon is bemutathatják terméküket, szolgáltatásukat.

A hetedik Magyar Innovációs TechShow, vagy ismertebb angol rövidítésével HITS célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon az új, hazai infokommunikációs termékeknek és szolgáltatások számára, a média, illetve a szakmai közönség, köztük potenciálisan nagyvállalati döntéshozók előtt. A rendezvény mögött álló, 2007-ben alapított MMklaszter összesen 60 tagot tudhat magáénak, akik között az informatikai és telekommunikációs nagyvállalatok mellett egyetemi partnerek, valamint kis- és középvállalkozások is jelen vannak, céljuk pedig a terület fejlesztéseinek támogatása, illetve a piacra lépés segítése.


 
 
CC BY NC SA