A Maven7 újabb 1,5 millió dollár befektetést kapott a Perion-tól

A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő második körben több mint 1,5 millió dollárt fektetett be a hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacán dolgozó magyar startupba. A tőkéből a Maven7 termékei fejlesztését, valamint újabb piacok megszerzését finanszírozza.

A Maven7 vezetők számára teszi hatékonyabbá a döntéshozatalt a nehezen értelmezhető üzleti adatok elemzésével. A vállalat termékei a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira épülnek: OrgMapper nevű termékcsaládjával HR-szakembereket támogat a szervezeti hálózatkutatásban, a Diktio Labs pedig a marketingeseket segít az online közösség- és véleményvezérek feltérképezésével.

Tavaly februárban a Primus Capital 750 ezer dollárt fektetett a cégbe. A pénzt elsősorban egy amerikai iroda megnyitására fordították, a lépéstől a cég nemzetközi jelenlétének erősítését és méretének gyors növelését várták. Akkor a cég vezetése is átalakult. A bostoni Maven Seven Network Research élére az egyik alapító, Ruppert Péter került, a magyar cég irányítását pedig Vicsek András vette át, aki szintén a cég alapítója.

Az újabb befektetést Vitán Gábor, a Perion vezérigazgatója azzal indokolta, hogy hisznek a Maven7 dinamikus növekedésében.

"A Maven7-be a hálózattudomány legújabb eredményeinek kiterjesztése, azok üzleti életben történő azonnali felhasználhatósága terén mutatott erősségei, valamint az eddigi meggyőző eredményei miatt fektettünk. A Maven7 különleges szerepet játszik az üzleti intelligencia, a big data- és a közösségelemzés megoldásainak ötvözésében, ezért kíváncsian várom, mit hoz a jövő" – idézi a vezérigazgatót a közlemény.

A Maven7 igen erős csapatot tudhat maga mögött. Társalapítói között találhatjuk a hálózattudomány néhány kulcsfontosságú szereplőjét, mint például Barabási Albert-Lászlót és Vicsek Tamás akadémikust, akiken keresztül a budapesti-bostoni székhelyű cég közeli munkakapcsolatban áll a szakterület neves kutatóközpontjaival is.

A Maven7 tavaly nyitotta meg irodáját Bostonban, mára kiemelkedő ügyfélkörrel rendelkezik az európai, valamint a latin- és észak-amerikai piacokon. A Maven7 2014-ben több mint 750,000 dollárnyi befektetést kapott a Primus Capital–től, mellyel jelenleg több mint 2,3 millió dollárra rúg a cégbe fektetett teljes összeg.


 
 
CC BY NC SA