Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu

A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu-ba. Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron.

Úgy kínálnak alternatív logisztikai megoldást, hogy az eseti vagy rendszeres csomagküldők oldalukon egy helyen hasonlíthatják össze és vehetik igénybe vezető futárszolgálatok szolgáltatásait. A cég partnerei többek között a GLS, G4S, UPS, WEBOX, X1, TNT és a HDT. A Fürgefutár.hu a hazai piacon elsőként vezette be ezt az üzleti modellt. Az alapítóhoz csatlakozó Varga Ákos dolgozta ki a vállalat működési folyamatait, Eric Hofer pedig a cég saját tulajdonú logisztikai szoftver megoldásnak fejlesztését kapta feladatul.

A Fürgefutár.hu fennállása alatt eddig több mint 100,000 küldemény gyors, ajtótól ajtóig történő célba juttatását biztosította. Ügyfeleinek eddig 350 millió forintot takarított meg azzal, hogy a legnagyobb futárszolgálatok szolgáltatásait a legkedvezőbb árakon nyújtja. A mostani közel 200 millió forintos tőkebefektetésből fejleszteni és terjeszkedni fognak.

“Célunk, hogy Közép- és Kelet Európa első számú csomagküldést közvetítő szolgáltatójává váljunk. A Euroventures befektetésének köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felgyorsítsuk növekedésünket, és további fejlesztéseken keresztül megvalósítsunk egy olyan élvonalbeli logisztikai rendszert, amely még inkább hatékonyabbá és rugalmassá teszi működésünket.” – mondta Colin Snead.

A Euroventures Közép-Kelet Európa egyik legrégebben működő, vezető, független kockázati és magántőke befektetője. 1989 óta négy befektetési programot kezel. Olyan vonzó iparágakban működő, tőzsdén nem jegyzett cégekbe fektet, ahol a kiváló menedzsment társai lehetnek abban hogy kiemelkedően sikeres regionális vállalatot hozzanak létre.


 
 
CC BY NC SA