Öt magyar startup mutatkozik be az idei EU Startup Randevún

Öt magyar startup mutatkozik be a Szigeten. A nyertes csapatok (Brewie, Plukkido, Sighter, Miutcánk.hu, Sortpad) lehetőséget kapnak arra, hogy a világ minden tájáról Budapestre sereglett fesztiválozóknak mutassák be a legfrissebb innovációs megoldásokat.

A Sziget Fesztivál idén a startupoknak is lehetőséget ad a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Az oktatással és mentorálással foglalkozó civil szervezet, a Budapest Launchpad és a Startupper.hu innovációs portál versenyt szervezett és sátrat nyit az idei Sziget Fesztiválon. Az augusztus 13. és 17. között látogatható „EU Startup Randevú” sátor az ismeretátadás mellett számtalan programmal várja az érdeklődőket.

Minden nap egy-egy új startup mutatkozik be a szervezők sátrában, akik egy pályázat keretén belül nyerték meg a bemutatkozás lehetőségét. A nyertesek startupok (Brewie, Plukkido, Sighter, Miutcánk.hu, Sortpad) így lehetőséget kapnak arra, hogy a fesztiválozóknak mutassák be a legfrissebb magyar innovációs megoldásokat. A hétvégén pedig megválasztásra kerül a Sziget legjobb startupja, amely címet remélhetőleg mostantól évente megszerezhetik majd a legkiválóbb ötletgazdák.

A legbátrabbak kiállhatnak az „open pitch” dobogóra és lelkes közönség előtt adhatják elő a világmegváltó ötleteiket. Akik ezt nem vállalják be, azok találkozhatnak a „Startup Guruval” és átbeszélhetik az ötletük minden problémáját, lehetőségeit. Hogy a világ minden tájáról összesereglett vendégek ne tévesszék egymást szem elől a sátorbontás után sem, arról egy olyan alkalmazás fog gondoskodni, mellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a kapcsolatépítést.

A szervezők szerint egy jól eltalált, ötletes, humoros akció gyorsan elterjesztheti a kezdő vállalkozások hírnevét Európa minden szegletében, hiszen a nemzetközi vendégsereg a bulizás után hazatérve továbbadhatja ismerősi körében az izgalmas megoldásokat.


 
 
CC BY NC SA