Már csak pár napig nevezhetsz az egymilliós Big Data versenyre

A Magyar Telekom és a Kitchen Budapest a pályázati felhívást tett közzé a Big Data szakemberek számára. Érdekelnek az adatok, tudod milyen üzletileg hasznosítható következtetéseket lehet levonni az azok felhasználásával? Jelentkezz január 15-ig!

Pár év alatt szinte fű alatt iparággá nőtt a Big Data projektek sokasága. A vásárlók szokásai, vagy a banki ügyfelek fizetési jellemzői éppúgy érdeklik immár a megrendelőket, mint az e-shopokban lévő áruk jellemzői, vagy a zenehallgatók vásárlói kedve. Minden adat érték, a Big Data szakemberek pedig képesek megmutatni az összefüggéseket, az eddig láthatatlant.

A Magyar Telekom és a Kitchen Budapest pályázati felhívást tett közzé a Big Data területen tevékenykedő szakemberek, kis- és nagyvállalatok számára. A Big Data Contest pályázat célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, melyek telekommunikációs adatok Big Data módszerekkel történő kreatív felhasználását célozzák.

A versenyre várnak minden Big Data területen tevékenykedő szakembert és vállalatot. Alapvetően nyitottak minden üzletileg fenntartható koncepcióra, ötletre. Előnyt jelentenek a már működő megoldások vagy prototípusok, illetve a már létező üzleti kapcsolatok, folyamatok adatvezérelt átalakítása.

A Telekom tehát nyitott bármilyen, ügyfelei számára értéket teremtő, üzleti szempontból fenntartható, és a gyakorlatban megvalósítható ötletre és megoldásra. Az ötletek alapulhatnak csak a Magyar Telekom adatkörein, vagy azok más, külső adatokkal történő összekapcsolásán.

Az elbírálásban előnyt jelent az ötlet újszerűsége, egyedisége, megvalósíthatósága, és az esetleges külső adatpartner előzetes együttműködési szándékának megszerzése. Kiemelt szempont, hogy az adatok felhasználásának meg kell felelnie az adatvédelmi törvényi szabályoknak, vagyis az adatok vissza nem fejthető, az ügyfélhez soha nem kapcsolható módon, vagy az ügyfél kifejezett beleegyezésével kerülnek felhasználásra.

A pályázatokat tehát 2016. január 15-ig várják a program weboldalán, a bigdatacontest.hu címen.


 
 
CC BY NC SA