Peresztegi Zoltánnal a fedélzeten terjeszkedik az USA-ban az OXO

Korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember igazolt az OXO csoporthoz. Peresztegi Zoltán feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése, további finanszírozók bevonása lesz.

2016. február 1-től az OXO csoport csapatát erősíti Peresztegi Zoltán. A korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember a befektetőcég frissen alapított Los Angeles-i képviseletét igazgatja. Peresztegi feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése és további kiépítése, a portfólió cégekbe társ- és következő körös finanszírozók bevonása.

"Az OXO egy új fejezet kezdete az életemben – szeretem feszegetni a komfortzónám határait, a startup világ pedig egy olyan dinamikusan fejlődő iparág, amely minden abban aktívan résztvevőt rákényszerít a folyamatos tanulásra, megújulásra" – mondta el Peresztegi Zoltán.

A Jeremie csapok 2016-os záródásával komoly szárazságra kell felkészülnie a hazai startup ökoszisztémának, emiatt az induló vállalkozások nemzetközi ambícióit támogató új lehetőségek 2016-tól várhatóan jelentősen felértékelődnek. Ezt felismerve alapította meg az OXO csoport kaliforniai képviseletét, amelynek célja a cég portfóliójába tartozó cégek képviselete és a piacra jutásuk segítése. A tengeren túli képviseletet a hazai és nemzetközi internetes vállalkozói körökben egyaránt elismert szakember, Peresztegi Zoltán vezeti.

A szakemberek szerint jellemzően az akár trend alakító big data és sharing economy, illetve a hardver fejlesztéseket is célzó wearables, IoT és augmented reality típusú projektjeiknek van a legnagyobb esélye a tengerentúli betörésre, de hangsúlyozták, hogy egyenként dől el, mely projektet irányítják az amerikai, az európai és más piacok felé.

Az OXO csoport portfólióba jelenleg 28 cég tartozik, ebből tíz jutott már első körös finanszírozáshoz. A befektetők és induló vállalkozások egymásra találását katalizáló OXO Stock-on 140 befektető és 65 startup regisztrált, és összesítve eddig 13,3 millió eurós befektetés valósult meg.


 
 
CC BY NC SA