2016-ban immár harmadszor lesz női startup verseny Budapesten

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Women Startup Competition. Márciusban ismét Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy egy három napos tréninget követően a Demo Day-en mutassák be az ötleteiket a szakmai zsüri előtt.

Az elmúlt években megrendezett Women Startup Competition eseményeken a nemzetközi, női startupok legjava vonult fel, példát mutatva a szárnyaikat bontogató tehetségeknek. Nem csak azt bizonyították be, hogy igenis hinni kell a körülöttünk lévő ifjú vállalkozókban, hanem azt is, hogy törekedni kellene arra, hogy nemek szerint minél jobb és nagyobb arányban képviselhessék magukat a női nem vállalkozói.

Ezt erősítendő kerül megrendezésre 2016-ban is a Women Startup Competition. A március 17-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google Ground ad otthont, a március 21-én megrendezésre kerülő Demo Day házigazdája pedig a Akvárium Klub lesz.

Annak ellenére, hogy a verseny döntője csak 2016. március 21-én lesz, érdemes mielőbb beadni a nevezéseket, mert a februári elődöntőben, az addig kiválasztott 12 döntősön kívül, további egy csapat is bekerülhet végső döntőbe, közönségszavazással. Az ötletek tekintetében semmilyen tematikai megkötés nincs. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy az ötlete számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére. A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

A Women Startup Competition korábbi nyertesei és döntősei, sorra kaptak olyan befektetéseket és támogatásokat, amivel nemcsak nemzetközi utazásaikat és kapcsolatépítési tréningeiket fedezték, hanem olyan piacépítési lehetőségekhez is jutottak, amellyel meg tudták vetni a lábukat a tengerentúli országokban is. Beszélhetünk itt a legutóbbi nyertes Gubbio csapatáról, akik az elmúlt pár hónapban, a Szilícium Völgyben promotálták terméküket, a SameBug csapatáról, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT ösztöndíj programjához, vagy a korábbi nyertes Teddy the Guardian-ról, akik 400.000 dolláros befektetést kaptak a múlt évben.

Az eddigi hazai versenytapasztalatok szerint a mobil, a biotechnológiai fejlesztések, a divat, művészet és a gasztronómia területéről számos sikeres, befektetést kapó ötlet valósult meg. A verseny létrehozói bíznak benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjanak a legjobb vállalkozói csapatokról és projektjeiről egyaránt.

A Women Startup Competition-t hagyományteremtő céllal indították 2014-ben, egyrészt azért, hogy a nők tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, másrészt pedig azért kerül megrendezésre, hogy igazi kuriózummal szolgáljanak a régió startup ökoszisztémájának és szereplőinek számára. Az esemény célja azonban nem csak maga a verseny, hanem egy olyan, női vállalkozói közösség építése, amely hosszútávon is segítséget nyújt a tagok számára és elősegíti azok szakmai fejlődését, érvényesülését.


 
 
CC BY NC SA