250 ezer euró összdíjazású startup versenyt hirdet az EIT Digital

Az EIT Digital Challenge olyan vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek. A versenyre öt területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig.

A digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő EIT Digital immár harmadik alkalommal hirdeti meg startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben. A digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások öt területen nyújthatják be pályázataikat.

A jelentkezők jelentős nyereményekért szállnak versenybe: kategóriánként a három legjobb csapat egyenként 50,000 eurós pénzjutalmat nyer, továbbá hozzáférést kap az EIT Digital több mint 130 taggal rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kap a szervezet üzletfejlesztői csapatától.

Az EIT Digital forradalmian új digitális innovációk piacra segítésével, valamint tehetséges vállalkozók támogatásával járul hozzá az európai gazdaság növekedéshez és az életminőség javításához. E célját egy több mint 130 vezető európai kis-, közép- és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup társulásából létrejött pán-európai ökoszisztéma működtetése révén valósítja meg.

"Az európai startupok számos akadállyal találkoznak, beleértve az európai piac rendkívüli tagoltságát. Ezért kulcsfontosságúnak vélem e vállalkozások segítését, hogy az európai fejlesztések számára kinyíljon a világ. Az EIT Digital a nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozásokat támogatja a piac- és ügyfélszerzésben, továbbá a növekedéshez szükséges tőke bevonásában" – fogalmazta meg a szervezet célkitűzését Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója.

A szervezet egyetlen közép-kelet európai partnereként, az ELTE vezette EIT Digital budapesti csomópont örömmel segít a hazai startupoknak a pályázat elkészítésében. A magyar csomópont, mely 2012-ben alakult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetésével, partnere akadémiai oldalon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, míg ipari oldalon az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom.

További információ és a jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található. A versenyre 2016. július 15-ig várják a jelentkezéseket.


 
 
CC BY NC SA