10 startup mérkőzik meg a CEE Lift Off! döntőjében

Kialakult a CEE Lift Off! startup verseny élmezőnye. Az összesen 23 országból beérkezett 148 jelentkezésből a szakmai zsűri kiválasztotta a 10 legjobbat, akik a Brain Bar Budapest keretében június 3-án szállhatnak ringbe a 150.000 eurós fődíjért.

Kialakult a CEE Lift Off! startup verseny élmezőnye. A összesen 23 országból érkezett 148 jelentkezőből először 35 pályázóra szűkítették a kört, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a 10 legjobbat, akik a Brain Bar Budapest keretében június 3-án szállhatnak ringbe a 150.000 eurós fődíjért.

A döntőbe az online bankkártyás vásárlást mind a webáruházak, mind a vásárlók számára megkönnyítő Barion, a céges csapatépítéseket tudományos pszichológiai módszertanra és sportos megmérettetésekre alapozó Battlejungle, a digitális mesekönyv-világot megteremtő BOOKR Kids, az ingatlanberuházások felügyeletét támogató DefectRadar, a nagyvállalatok HR működését monitorozó és ez alapján a munkatársi elköteleződést katalizáló CX-Ray, a zeneszámokat digitálisan analizáló és harmonizált lejátszási listákat létrehozó MashrooM, a költséghatékony klinikai beavatkozásokat bonyolító Prelife, az online vásárlási csalásokat kiszűrő SEON, a digitalizált ingatlanközvetítő szolgáltatásokat új szintre emelő ZoomSquare, valamint a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők életét megkönnyítő MyCG jutottak be.

A döntő 2 órás élő látványos show műsor keretében zajlik majd az június 3-án Akvárium Klubban, ahol a versenyzők szigorúan 3 perc alatt győzhetik meg a bírákat arról, hogy ők a legjobbak – az időt nem lehet túllépni, 180 másodperc alatt kell kihozniuk magukból a legtöbbet.

"Fontos lesz ez a 3 perc, nézzük a kiállást, a kémiát, a meggyőző képességet, hiszen az üzleti életben és a piacon sincs sokszor több idő, hogy felkeltsük valakinek az érdeklődését. Kemény, de izgalmas menet lesz mindenkinek" – mondta el Oszkó Péter.

A zsűri tagjai a régió vezető intézményi és angyal befektetőiből áll össze, ide értve a Power Angels néhány alapító tagját, illetve a SpeedInvest és a Credo Ventures régióért felelős partnerét. Az eseményre Londonból érkezik Kent Height, a Beyond Media reklámügynökség vezetője, aki moderátorként biztosítja a pörgős és profi műsort. A rendezvényen bárki résztvehet Brain Bar Budapest jeggyel vagy külön a verseny döntőjére szóló belépővel.


 
 
CC BY NC SA