Telenor Accelerate: 3 hónapos akcelerátor programot indít a Telenor

A Telenor egyenként 5-10 millió forint befektetéssel, valamint 150 millió forint értékű szolgáltatással támogat 5 digitális startupot a szeptemberben induló Telenor Accelerate program keretében, amelyre korai szakaszban lévő startupok jelentkezését várják.

Szeptemberben indul, a Telenor workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló három hónapos akcelerátor programja, a Telenor Accelerate. A program egyenként 5-10 millió forint befektetésével támogat 5 magyar digitális startupot, mindezért cserébe kisebbségi részesedést szerez a cégekben.

A Telenor olyan startupok jelentkezését várja a programra, amelyek még a fejlődés korai szakaszában járnak, de már rendelkeznek internetre csatlakozó termékük prototípusával. A terméknek a pénzügy-technológia, a mobil egészségügy, az oktatás, a szórakoztatóipar, az elektronikus és mobilkereskedelem, a kommunikáció, a játékprogramok, a tárgyak internete (Internet of Things, IoT), a gépek közötti kommunikáció (machine to machine, M2M), a felhő szolgáltatás, a mobilalkalmazás vagy a hardvereszközök területéhez kell kapcsolódnia.

A legjobb startupok kiválasztása egy többlépcsős folyamat, melynek végén a jelentkezők bemutathatják terméküket a leendő üzleti mentorok és a Telenor előtt. Itt kerül kiválasztásra a programban részt vevő 5 startup. A beérkezett projekteket Pistyur Veronika, Varga Zoltán, Oszkó Péter, Várkonyi Balázs és Vinnai Balázs zsűritagok bírálják majd el.

A startupok hozzáférést kapnak extra finanszírozási forrásokhoz azzal, hogy a 3 hónapos program végén egy demo nap keretében kockázati tőkebefektetők és a Telenor mint befektető számára bemutathatják fejlődésüket és terméküket. A Telenor hosszabb távon is befektetője kíván maradni a cégeknek, illetve később növelheti is részesedését.


 
 
CC BY NC SA