Idén is 10 fiatalnak segít a Bridge Budapest ösztöndíj programja

A Bridge Budapest negyedszer indítja el ösztöndíj programját, idén megújult formában. Az ösztöndíj legfőbb célja, hogy a fiatal tehetségek és a legígéretesebb magyar alapítású startupok egymásra találjanak. A programra augusztus 8-ig várják a jelentkezéseket.

A 2013-ban alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest negyedszer indítja útjára ösztöndíj programját, idén megújult formában. Tíz ígéretes, magyar alapítású startup (Brewie, Konetik, SpringTab, BOOKR Kids, Be-novative, tryfruit IT Academy, Kemialytics, PublishDrive, Mosaik, Antavo) szerepel a programban, akik egy-egy ambíciózus tehetséget fogadnak októbertől hat hónapra.

"Sokat beszélgettünk a korábbi ösztöndíjasainkkal, mit gondolnak, mire lenne szüksége az egyetemekről kikerülő fiataloknak, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon. Egyöntetűen azt mondták, egy kisebb cégnél, hosszabb időszak alatt sokkal többet lehet tanulni. Az ő igényeikből alakult ki az új program" - mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője.

A korábbi ösztöndíjasok úgy érezték, fontos számukra, hogy egy növekedésben lévő cégnél, akár nagyobb hatással bizonyíthassák a kompetenciájukat. Ezért az ösztöndíj legfőbb célja idén, hogy a magukat megmutatni és tenni akaró, egyetemista vagy éppen már végzett tehetségek, valamint a legígéretesebb, magyar alapítású startupok egymásra találjanak.

Az új szerkezetű program első fázisában startupok jelentkezhettek és adhattak meg egy-egy minél nagyobb üzleti hatású feladatot, ami segíti a növekedésüket és a célkitűzéseik elérését. A második fázisban az ösztöndíjra pályázóknak e feladatok közül kell választaniuk a jelentkezéskor. Továbbá egy úgynevezett onboarding programot is szerveznek, hogy az új ösztöndíjasok megismerkednek a startup-kultúrát érintő alapfogalmakkal és folyamatokkal.

A startupok mentort biztosítanak az ösztöndíjasoknak a cégen belülről, aki segíti a beilleszkedést, és hogy a fiatal minél inkább megtapasztalhassa, a kompetenciájának milyen hatása van a cég épülésében. Az ösztöndíjas havi nettó 120 ezer forintos fizetésének kétharmadát a Bridge Budapest fedezi, és a kiválasztás terhét is jórészt leveszi a startupokról.

A programra augusztus 8-ig várják a jelentkezéseket. További részletek a Bridge Budapest honlapján.


 
 
CC BY NC SA