Harmadik alkalommal rendezik meg a Get in the Ring startup versenyt

2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezik meg a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait, amelynek fődíja egy 200 000 eurós befektetési ajánlat.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

Az eseményre elsősorban olyan csapatok jelentkezését várják, akik már validált üzleti modellel és elkészült prototípussal rendelkeznek, valamint elsősorban a piacra lépéshez keresik a külső forrásokat. A verseny legfőbb célja, hogy a startup vállalkozások számára lehetőséget biztosítson bekapcsolódni a globális startup ökoszisztémába. A csapatok személyes kapcsolatot tudnak kialakítani a szakma meghatározó alakjaival, illetve befektetést szerezhetnek vállalkozásuk számára. A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak majd helyet.

"Célunk, a régió meghatározó startup eseményévé emelni a Get in the Ring! Budapestet, amihez úgy gondolom minden adottságunk megvan. A szakmai zsűrit olyan, a régióban és Európában meghatározó inkubátorok képviselői alkotják, mint a londoni Techstars, az észt Startup Wise Guys, valamint az osztrák Pioneers Ventures vezetői" - mondta Katona Bence, a budapesti rendezvény főszervezője.

A rendezvényhez kapcsolódóan Győrben november 10-én, Debrecenben pedig november 17-én üzleti ötlet versenyt rendeznek, ahonnan a legjobb csapatok a budapesti esemény előválogatójába egyenes ágon kerülhetnek be.

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200 000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! globális döntőjében. Idén a döntő szervezési jogáért New York és Szingapúr között zajlik küzdelem.


 
 
CC BY NC SA