Százezer dollárt gyűjtött az SBrick kampánya a Kickstarter-en

Két évvel az első sikeres Kickstarter kampányuk után, újabb fordulóponthoz érkezett az SBrick csapata. Új fejlesztésük - az SBrick Plus - több mint kétszeresen túlteljesítette az újabb Kickstarter kampányt: több mint 100,000 dollárt gyűjtöttek össze.

Az SBrick csapata januárban vett részt a világ egyik vezető technológiai kiállításán, a minden évben Las Vegas-ban megrendezésre kerülő Consumer Electronic Show-n (CES). Az csapat a CES-en bemutathatta a már elérhető SBrick terméküket és validálhatták újabb ötletüket, az SBrick Plus-t.

Mivel pozitív visszajelzést kapott a csapat, amikor megoldásaikat először mutatták be nemzetközi közönség előtt, újabb kampányt indítottak a Kickstarter-en, hogy finanszírozni tudják újabb termékük fejlesztését.

A már elérhető Sbrick segítségével telefonunkról irányíthatjuk a Lego-kat. A kész játékba beépítve egy SBrick-kel akár egy egész Lego-várost életre kelthetünk. Hatalmas előnye az eszköznek az is, hogy az Apple, a Microsoft és a Google eszközökkel egyaránt kompatibilis.

Új termékük, az SBrick Plus segítségével pedig programozhatóvá válnak a Lego konstrukciók, használatához pedig nem szükségesek programozói ismeretek. Bár az SBrick Plus használható otthoni szórakozásként is, de igazán hasznos eszköz lehet pedagógusok számára, méghozzá az egyre népszerűbb a programozási és robotika oktatás kiváló segédeszközeként, illetve e területeken készségfejlesztésre.

Akinek még mindig kérdései lennének, hogy pontosan mi is ez, annak a válasz csak akkor lesz könnyű, ha otthonosan mozog a "Lego Education" termékek és megoldások világában. E rajongóknak azonban szinte kötelező egy ilyen okos Lego-kocka megvásárlása.


 
 
CC BY NC SA