Jelentkezz a Women Startup Competition budapesti elődöntőjére

A Magyarországról indult Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban. A jelentkezők száma évről-évre nő, az idei versenyre már 200 csapattól érkezett előregisztráció.

Idén londoni döntővel és Európa 7 országában startol Magyarország egyetlen, női startup versenye! Finnország, Németország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Magyarország és Anglia szolgál az elődöntők helyszínéül, ahol a csapatok szakértői zsűri előtt léphetnek színpadra. A Magyarországról 2014-ben indult Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban.

A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak. Az eddigi versenytapasztalatok szerint a mobil, a biotechnológiai fejlesztések, a divat, művészet és kulturális szolgáltatások területéről számos sikeres, ötlet valósult meg. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy a terméke vagy szolgáltatása számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére.

A Német Startup Szövetség és az Európai Startup Hálózat 2016 decemberében mutatta be a 2016. évi Európai Startup Monitort. A felmérésből az derült ki, hogy az európai startup cégalapítók átlagosan 29,9 évesek, 85, 2% férfi és 79% annak az országnak az állampolgára, ahol a vállalkozást létrehozta. így a női alapítók aránya a fent felsorolt országokban is 15% alatt van, ami magasabb, mint a nemzetközi átlag, de még mindig nem kielégítő.

A szervezők célja, hogy a soron következő Women Startup Competition eseményen a nemzetközi piacra lépést tervező magyar, innovatív KKV-k, még nagyobb arányban képviseltetnék majd magukat. A jelentkezők száma évről-évre nő – az idei versenyre már 200 csapattól érkezett előregisztráció –, és a szervezők reményei szerint ez követendő példaként szolgál a hazai női vállalkozóknak.

A csapatok az F6S online felületén jelentkezhetnek március 1-ig. Az időpontokról és a nevezésről bővebb információ a verseny honlapján érhető el.


 
 
CC BY NC SA