A Bitrise bejutott a Y Combinator akcelerátor programjába

Idén először egy magyar csapat, a Bitrise is bekerült a startupvilág élvonalát képviselő Y Combinator három hónapos inkubációs programjába. A programot végzett startupok a világ abszolút élvonalába tartoznak, ilyenek a Dropbox, az Airbnb vagy a Reddit.

Nyilvánosságra hozta a világ egyik legismertebb inkubátora, a Y Combinator az aktuális szemeszterében részt vevő cégek listáját, amelyen idén először egy magyar csapat, a Bitrise is köztük van. A Bitrise szolgáltatása megkönnyíti a mobilalkalmazás fejlesztők életét, az általuk nyújtott automatizálási lehetőségek időt és pénzt takaríthatnak meg.

A Y Combinator évente kétszer indít három hónapos inkubátorprogramot a technológiai szektor legígéretesebb startupjai számára. A kiválasztottak a Szilícium-völgybe költöznek, befektetést, szakmai segítséget, kapcsolatokat kapnak.

"A Y Combinator legnagyobb előnye az a hihetetlen méretű kapcsolatrendszer, ami most megnyílt előttünk. Olyan ajtók nyílnak ki nap, mint nap, melyek radikális mértékben javítják az üzletfejlesztési és növekedési lehetőségeinket. Ezen kívül ki kell emelni azt a hihetetlen tempót, amit itt mindenki diktál. A összes résztvevő cég arra törekszik, hogy hétről hétre minél jobb mutatókat, minél nagyobb növekedést tudjon elérni" – mesélte Birmacher Barnabás, a Bitrise társalapítója.

Maga a Y Combinator arról híres, hogy a befektetéseiből mostanáig tíz olyan cég jött létre, amelyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Ilyen például a Dropbox, az Airbnb vagy a Reddit, és ez adja az inkubációs program presztízsét. Összesen több mint ezerötszáz cégbe fektettek be, ezek összértéke meghaladja a 80 milliárd dollárt.

A Bitrise neve eddig sem volt ismeretlen a Szilícium-völgy környékén, a budapesti csapatnak ugyanis már partnere többek közt a Foursquare és a Product Hunt. A csapat már túl van egy befektetésen, a kelet-közép-európai régióból induló korai fázisú startupokra fókuszáló Fiedler Capital fektetett be a cégbe. Most a Bitrise a hazai mérnöki csapat bővítésére készül, és keményen dolgoznak, hogy a március 20-21-én esedékes Demo Day rendezvényen jól szerepeljenek a befektetők előtt.


 
 
CC BY NC SA