Magyarországi elődöntőjéhez érkezett a Women Startup Competition

Magyarországi elődöntőjéhez érkezett a Women Startup Competition. Az idei elődöntőket Európa hét városában tartják, verseny hat elődöntőjét követően az utolsó fordulóra, a budapesti elődöntőre március 8-án, nőnapon kerül sor a Prezi irodájában.

Európában csupán 15 százalék a női vállalkozók aránya, a kifejezetten női befektetőké pedig még ennél is kisebb, mindössze 6 százalék. A magyarországról indult női startup verseny, a Women Startup Competition célja ezért a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása az üzleti életben.

A Women Startup Competition évről-évre egyre népszerűbb. Míg az első évben 86 nevezés érkezett, idén már több mint 270 versenyző közül hirdetnek majd győztest júliusban. A verseny mérete is megnőtt, idén először Európa hét országában tartanak elődöntőket. Az idei verseny hat elődöntőjét követően az utolsó, budapesti elődöntőre március 8-án, a Prezi irodájában kerül sor.

"Fantasztikus ötletekkel találkoztunk a verseny eddigi hat állomásán! Kíváncsian várjuk az utolsó, budapesti elődöntőt, amelyre 21 csapat közül végül hetet választottunk ki. A legtöbben az egészséges életmóddal, a nők életének könnyítését segítő témákkal kapcsolatos vállalkozások ötletével neveztek" – mondta el Müller Tamás, a versenysorozat alapítója.

Ahogyan az eddig elődöntőkön, a zsűri a budapesti állomáson is egyetlen csapatot választ ki, amely lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen a verseny londoni döntőjén, Londonba. Ezt megelőzően a nyertes csapatok a brit fővárosba utaznak, ahol egy ötnapos felkészítő programon vesznek részt.

A Women Startup Competiton az elmúlt négy évben több mint 1 millió 360 ezer dollár értékű befektetési forráshoz juttatta a nyertes vállalkozásokat. A szervezők bíznak benne, hogy a versenyen szereplő csapatok inspirációt adnak és jó példát jelentenek azoknak, akik azt tervezik, hogy saját vállalkozást indítanak.

A verseny nyitott bárki számára, aki kíváncsi arra, hogy mely ötletekből születhetnek meg a jövő meghatározó vállalkozásai, és inspirációt adhat azoknak is, akik egyelőre csak tervezik vállalkozás indítását.


 
 
CC BY NC SA