Startup ismereteket oktatnak szeptembertől a Kaposvári Egyetemen

Startup ismereteket oktató kurzusokkal, folyamatosan frissülő online tananyaggal, digitális oktatási platformmal várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit. Az újfajta képzés célja, hogy a végzett hallgatók versenyképes tudással rendelkezzenek.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Kaposvári Egyetem és a The Connect East Incubator, amely egy forradalmian új oktatási modell meghonosítását szolgálja. Az partnerek a gyakorlat-orientált oktatás mellett az innovatív szemléletmód képzésbe való beépítésén dolgoznak majd, amiben a startup ökoszisztéma elismert szakértői nyújtanak majd segítséget.

Az együttműködés célja, hogy kidolgozzák a Gazdaságtudományi Karon folyó alapképzésekben az oktatás kereteit egy virtuális platformra, amelynek segítségével feltérképezhetővé válik, hogy milyen képességekkel, tudás-tőkével bírnak a fiatalok. Az alapozó tantárgyak tudásanyagának elsajátítása után a hallgatók "saját vállalkozásokat" hoznak létre a virtuális térben, így a gyakorlatban is szembesülhetnek egy cég mindennapi problémáival, miközben arra is lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék saját képességeiket, kompetenciáikat.

Az újfajta képzés célja, hogy a végzett hallgatók teljes értékű, hasznos tagjai lehessenek első munkahelyüknek, vagy az egyenemen megszerzett ismeretekkel saját vállalkozásaikat tudják sikerre vinni.

"A hazai és nemzetközi tapasztalatokra építkezve egy olyan innovatív oktatási módszert vezetünk be a Kaposvári Egyetemen, amelynek köszönhetően az itt végzett hallgatók a jövő vállalkozói bázisát biztosíthatják" – mondja az új modellről Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

Első lépésként a már meglévő tantárgyak ismeretanyagába kerülnek be a startup világban már jól ismert elméletek és gyakorlatok, a későbbiekben pedig különálló tantárgyak keretében tanulhatnak a Kaposvári Egyetem hallgatói az innovatív vállalkozások felépítéséről. Az új oktatási modell alapjait már a szeptemberben beiratkozó hallgatók megismerhetik.


 
 
CC BY NC SA