Új befektetést kapott a Konetik a Ustream egyik alapítójától

Új finanszírozási kört zárt az autóhasználat hatékonyságát segítő Konetik. A cég új befektetője a Ustream társalapító Fehér Gyula, akinek a tavaly év eleji exit után ez első befektetése. A Berlinben működő Konetik most az elektromos autók piacát veszi célba.

Az intelligens flottamenedzsmenttel foglalkozó Konetik csapata nemrég újabb finanszírozási kört zártak, amelyben Fehér Gyulát, a Ustream társalapítóját tudtak meggyőzni befektetőnek. A Konetik céljai jóval túlmutatnak a hagyományos flottakövetésen. A vállalkozás a közösségi elektromos autóflották igényeinek kiszolgálására fókuszál a jövőben.

"A cégbe közel 1 millió euró finanszírozást szereztünk, ennek egy nagyobb része angyalbefektetőktől érkezett, egy kisebb pedig vissza nem térítendő támogatásként accelerator programokból. Gyula az eddigi szumma angyalbefektetésnek a közel 10%-át vállalta magára ebben a befektetési körben" – mondta Szabó Balázs, a Konetik ügyvezetője.

Míg a hagyományos flottakezelő rendszerek nagy része is egy telepítést igénylő külső hardvereszközökkel, többnyire a motortérbe helyezett mérőmegoldásokkal működik, addig a Konetik könnyen installálható a beépített szabvány diagnosztikai csatlakozóra. Az eszközhöz tartozik egy webes felület is, amelyen megjelennek a gyűjtött adatok.

A Konetik rendszerének segítségével a flottamenedzserek, cégvezetők pontos képet kaphatnak az autóik műszaki állapotáról, tartózkodási helyükről, vagy az autóhasználat mintázatairól, ami vezetési stílus fejlesztő funkciókkal tovább optimalizálható. A rendszer segítségével leginkább a működési költségek és a munkavállalók adminisztratív terhei csökkenthetők.

A vállalkozás mögött olyan elismert szakemberek állnak befektetőként mint Ferencz András, a Mobileye Inc. amerikai CTO-ja amelyet ez evben vásárolt meg az Intel, John Cillag, befektető, a Remex (USA) alapítója, vagy Fehér Gyula, az IBM által felvásárolt, eddigi egyik legnagyobb hazai startup sikertörténet Ustream alapítója, technológiai vezetője.

Jelenleg a Konetik 12 fős csapattal az európai piacokon összesen 100 cég igényeit szolgálja ki, amelyben vannak német, angol, magyar és egyéb, közép-kelet európai ügyfelek egyaránt.


 
 
CC BY NC SA