A Millenáris Parkban jöhet létre a Startup Campus Budapest

Startup központ megvalósításáról döntött a kormány. A kormányhatározat értelmében a Millenáris Parkban jöhet létre a Startup Campus Budapest, a programra 2017-ben 1,8 milliárd, jövőre 2,25 milliárd, 2019-ben pedig 1 milliárd forintot biztosít a kabinet.

A Startup Campus program egy uniós támogatású program, amelynek célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi K+F+I termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.

Ebben a tevékenysé­gében kap most támogatást a szervezet, a kormány határozata értelmében ugyanis Startup Campus Budapest néven a Millenáris Parkban telepedhet le.

A Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint a Millenáris Nonprofit Kft., a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)­, valamint az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. közreműködésével megvalósuló programra 2017-ben 1,8 milliárd, jövőre 2,25 milliárd, 2019-ben pedig 1 milliárd forintot biztosít a kabinet.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke korábban elmondta, hogy a program célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok.


 
 
CC BY NC SA