Túl van a századik befektetési döntésen a Hiventures

Még 8 hónap sem telt el a Hiventures kockázati tőkealap-kezelő indulása óta, de már 9,5 milliárd forintról hoztak befektetési döntést. Ez a volumen 56 inkubációs, 25 magvető és 21 növekedési életszakaszban lévő vállalkozás tőkeinjekcióját fedezi.

Még 8 hónap sem telt el a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő indulása óta, de már közel járnak az első éves befektetési tervek teljesítéséhez. Az éves mérleg, több mint 800 beérkezett és átvizsgált projekt, ebből 102 pozitív befektetési döntés 9,5 milliárd forint értékben, amiből 4,5 milliárd forint Európai Uniós forrásból fog megvalósulni. Ez a volumen 56 inkubációs, 25 magvető és 21 növekedési életszakaszban lévő vállalkozás tőkeinjekcióját fedezi.

A befektetések kihelyezése már most 3,3 milliárd forint felett van, ebből 1,3 milliárd Európa Uniós forrásból jött létre. A meggyőző számok év végéig tovább fognak nőni, ezzel túlteljesítve a 4,1 milliárd forintos első éves üzletmenetre vonatkozó elképzeléseket.

A Hiventures befektetési programok sikerességet nemcsak a projektek mennyisége, hanem azok minősége is bizonyítja. Az elmúlt időszakban szinte minden meghatározó startup iparági területen működő projekttel foglalkoztak, a medtech, fintech, e-kereskedelem, big datatól egészen az olyan projektekig, amelyeknek jelentős pozitív társadalmi és környezeti haszna van.

A kihelyezések volumenét tovább növeli egy újabb 6 milliárd forintos tőkealap. A GINOP-8.2.3-17 specializált seed és pre-seed befektetési tőkealap a Közép-Magyarország régión kívül működő IKT vállalkozások számára biztosít támogatást közel 120 projekt számára átlagosan 9 milliós inkubációs, 60 milliós magvető és 300 milliós növekedési életszakaszban történő befektetéssel.


 
 
CC BY NC SA