Két hónapos programmal várja Bécs az innovatív startupokat

A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) immár két éve támogatja az érdeklődő vállalkozásokat Start-up Package szolgáltatásával. A csomagot elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben.

A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2015-ben indította el Vienna Startup Package 2018 nevű támogatási programját, melyre nemzetközi startupok pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup környezetben, valamint coachingokon vehet részt és a 32 co-working iroda egyikében dolgozhat.

A program számtalan más ingyenes szolgáltatással vájra a startupokat: a csomag tartalmazza az útiköltséget, a szállást, egy 10 órás coachingot 2000 euró értékben, jegyeket a Pioneers fesztiválra, közösségi munkahelyet és terjeszkedési tanácsadást. Nem mellékes, hogy a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a bécsi startup környezetbe. A széles körben könnyen hozzáférhető támogatással Bécs az igazán izgalmas projekteket akarja a városba csábítan.

"A startup vállalatok kicsit több, mint 2 év alatt átlagosan 7,5 munkahelyet teremtenek. Ez fontos tényező a cégek székhelyére nézve. Ha sikerül a nemzetközi startupokat meggyőznünk arról, hogy Bécs ideális környezet vállalkozásaik számára, akkor abból mindkét oldal csak profitálhat" – magyarázza Renate Brauner, gazdaságért felelős városi tanácsnok.

A Vienna Startup Package annyira sikeres, hogy az elmúlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódott: míg 2015-ben 40, addig idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését összesen 73 országból. Magyarországról eddig 15 projekttel pályáztak a startup csomagra. A nagy érdeklődésre való tekintettel az ügynökség idén megduplázta a helyek számát, így 2018-ban már összesen 20 startup látogathat majd el Bécsbe a programnak köszönhetően. Új pályázatokat 2018. január 31-ig lehet benyújtani.


 
 
CC BY NC SA