1,3 millió dolláros befektetést kapott a Shapr3D tervezőprogram

A nemzetközi befektetésből bővülhet a 3D-s tervezőprogram, a Shapr3D. A fejlesztőcsapat bejelentette hivatalos partneri viszonyát a Siemens-szel is, termékük a jövőben a Parasolid technológiát használja, ami több CAD eszközzel biztosít majd kompatibilitást.

1,3 millió dolláros befektetést kapott a magyar fejlesztésű Shapr3D, a kimondottan iPad Próhoz készült 3D tervezőprogram. A befektetési körben egyrészt a londoni InReach Ventures vett részt, amely korábban a Dropbox, Ebay, Instagram, Snapchat, Twitter befektetői között volt, másrészt pedig a Helsinkiben található Lifeline Ventures, amely többek közt a népszerű játékokat fejlesztő Supercell befektetői közt volt.

Az befektetés a termék skálázását és a csapat bővülését biztosítja a következő 1-2 évben. A Shapr3D jelenleg 11 főt foglalkoztat teljes munkaidőben, amit már a következő néhány hónapban szeretne kibővíteni, elsősorban fejlesztőkkel. Várhatóan jövő év végére már 25-30 főt fog számlálni a cég, amennyiben sikerül megfelelő tudású és érdeklődésű fejlesztőket találni.

A fejlesztési irányt tehát továbbra is az iPad Pro és a profiknak szánt eszközök megjelentetése jelenti, ezért is kötött a cég partnerséget a Siemens-szel a Parasolid technológia felhasználásáról. A Parasolid a világ legnagyobb lefedettségű 3D modellező technológiája, a CAD licencek 70%-a ezen fut. Eddig is voltak ugyan megoldások a használatára, de azok a felhőben működtek, a Shapr3D viszont a technológiát az iOS platformra viszi, amiben minden más céget megelőz.

A Parasolid technológia felhasználása azért érdekes, mert sokan nem tudnak a létezéséről, miközben a világ legtöbb terméke biztosan átfutott a technológián a tervezés, a finomítás vagy a gyártás során. Eddig azonban kevés fejlesztőnek volt hozzáférése a technológiához iOS-en, a Shapr3D lesz az első és eddigi egyetlen ilyen alkalmazás. Ezáltal pedig a program sok olyan folyamatba be tud épülni, amibe eddig nem volt képes.


 
 
CC BY NC SA