Hat magyar innovátor szerepel az idei New Europe 100 listán

Hat magyar innovátor került fel a New Europe idei százas listájára, amely a közép-kelet európai régió kiemelkedő innovátorait mutatja be. A listát idén Szófiában tették közzé, a döntősöket pedig jellemzően csapatok alkotják, nem csak magánszemélyek.

Immár negyedik alkalommal álítják össze a New Europe 100 százas listáját. Az idei kiadás középpontjában a csapatjáték állt: ahhoz, hogy az innovációk a digitális gazdaság fenntartható mozgatórugójává váljanak regionális együttműködések és kapcsolatok kiépítésére van szükség. A New Europe 100 célja, hogy az innovátorok olyan régiós hálózatát hozza létre, amely kölcsönös támogatást és ezáltal fejlődést eredményezhet.

Ebben az évben 6 magyar csapat szerepel a New Europe 100 listán. Közülük a leginnovatívabb medoldások közé tartozik a Fortepan - archív fotók online galériája, bárki által ingyenesen hozzáférhető és szabadon felhasználható képekkel; a Platio csapata, akik újrahasznosított anyagokból készülő burkolatok fejlesztenek; vagy az online programozási kurzusokat kínáló CodeBerry.

Magyar innovátorok a New Europe 100 listán

  • CodeBerry: Békéssy László, P. Tóth András
  • Fortepan: Tamási Miklós
  • Kitekintő: Feledy Botond
  • Konetik: Nyikos Gergő, Szabó Balázs, Varga Péter
  • Platio: Cseh József, Ilyés Miklós, Sziszák Imre
  • Synetiq: Divák Ádám, Ottlik Dávid

Az idei döntősöket jellemzően csapatok alkotják, az előző évektől eltérően nem csak magánszemélyek. A szervezők szerint ez azt mutatja, hogy az innovációk jövőjét és sikerességét nagyban megatározza a hálózati együttműködések minősége és gyakorisága.

A New Europe 100 célja, hogy régiószerte azonosítsa és bemutassa a pozitív változások éllovasait. A projekt a Res Publica, a Google a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Financial Times szervezésében, továbbá számos jelentős régióbeli intézmény és partner együttműködésével valósul meg.


 
 
CC BY NC SA