5 millió dollár befeketést kapott a Starschema a PortfoLion alaptól

Ötmillió dolláros tőkeinjekciót kap a legnagyobb magyar big data cég, a Starschema az OTP és az Eximbank tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alaptól. A cég a befektetésből piacvezető szerepét kívánja felépíteni a régióban.

Öt millió dollár, közel 1.3 milliárd forint értékű befektetést biztosít a Starschema részére a PortfoLion regionális magántőke alapja. A cég a jelentős tőkeinjekciót elsősorban üzleti tevékenységének kiszélesítésére és nemzetközi terjeszkedésre, ezen belül is főként észak-amerikai jelenlétének megerősítésére fordítja.

"Fokozni szeretnénk tengerentúli jelenlétünket az Egyesült Államok keleti és nyugati partján egyaránt. A közeljövőben ennek próbáljuk megteremteni a személyi és infrastrukturális feltételeit, ehhez kerestünk üzleti partnereket" – mondta a befektetéssel kapcsolatban Földi Tamás, a Starschema ügyvezetője.

A Starschema már most a világ vezető tech-cégeit tudhatja ügyfelei sorában. A cég megrendeléseinek mintegy 70 százaléka a tengerentúlról, főként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkezik, ügyfelei között olyan óriások találhatók, mint az Apple, a Walt Disney, a Tesla vagy a Pepsi, de ezen a hosszú listán szerepel még a Facebook és a világ legnagyobb streaming szolgáltatója, a Netflix is.

Előbbi adatvizualizációs szervereit egy ideje már a budapesti cég algoritmusaival felügyelik, utóbbi pedig a magyar szakemberek segítségével jut hozzá valós időben olyan fontos mutatószámokhoz, mint a nézettség, a sorozatöregedés vagy a folytatási hajlandóság.

A Starschema stratégiájának középpontjában továbbra is a technológiai óriásvállalatokkal és az intenzív növekedési fázisban lévő, úgynevezett scale-up cégekkel történő együttműködés bővítése áll.

"Az elmúlt 5-6 évben is folyamatos és intenzív növekedésre voltunk berendezkedve, ebből a szempontból nem várunk jelentős változást. A foglalkoztatotti létszám emelkedése terén mindenképpen szeretnénk tartani az eddigi tempót. Idén is jó úton haladunk ezen a téren, hiszen jelenleg 42 nyitott pozíciónk van. A növekedés azonban nem minden. Szeretnénk az eddig jól működő, garázscégekre jellemző felszabadult, laza cégkultúrát megőrizni, mert ez ad teret a fejlesztők alkotói szabadságának." – osztotta meg gondolatait Csillag Péter, a Starschema társalapítója.


 
 
CC BY NC SA