Újabb három csapat került be a Sparklab inkubátor programjába

Március elején indult az NN biztosító Sparklab inkubátorának második évfolyama. A programba bejutott startupok idén is mentorálást, kapcsolati hálót, bemutatkozási lehetőséget, valamint alapítónként 5000 euró támogatást kapnak az NN Biztosítótól.

Március elején indult az NN biztosító Sparklab inkubátorának második osztálya, ahova a 44 országból jelentkeztek olyan innovatív vállalkozások, akik az életminőség javításán dolgoznak. Az inkubátorba bekerült startupok mentorálást, kapcsolati hálót, bemutatkozási lehetőséget, valamint alapítónként 5000 Euró támogatást kapnak az NN Biztosítótól azzal a céllal, hogy a program végére validált prototípust hozzanak létre.

"A sikeres első évfolyam után idén jóval több jelentkező közül kellett választanunk, összesen 44 országból érkeztek jelentkezők. Nehéz volt a döntés, hiszen olyan cégeket keresünk, akiknek az életminőség javítása nem csak egy szlogen, hanem valóban elkötelezettek azok mellett az értékek mellett, amiket mi is vallunk." - mondta Sűdy István, a Sparklab vezetője.

Ez alkalommal is három projekt került kiválasztásra, melynek során során figyelembe vették a csapatok összetételét, a technológiai hátteret, valamint azt, hogy a kezdeményezés mennyire illeszkedik a Sparklab program küldetéséhez, az életminőség javításához.

Az első, a MIRA Health egy mesterséges intelligencia alkalmazás, amely előre diagnosztizálhatja az inzulinrezisztenciát. Ha az alkalmazás jelzi, hogy az állapot fennállhat, akkor javasolja az orvosi vizsgálatot, és ezt követően automatikusan személyre szabott étrendet generál az érintettnek.

A második, a Mobile Motion Lab a telefon giroszkópja segítségével végez mozgásdiagnosztikai méréseket. Ennek alapján érzékeli, ha valamilyen változás áll be a felhasználó mozgásában, így jelezheti akár az esetleges komolyabb mozgásszervi betegségeket.

A harmadik bejutott egy egyedi együttműködés, két nagyvállalat közös csapata. Az összefogás részeként a gyerekkori elhízás pszichés problémáira keresnek innovatív, technológia-vezérelt megoldásokat.

A három hónapos programban a résztvevő csapatok mellé 13 hazai és nemzetközi mentor szegődött, akik mindenben a segítségükre lesznek a hipotézis tesztelésétől az agilis termékfejlesztésen keresztül egészen a piaci bevezetéshez kapcsolódó tudás átadásáig.


 
 
CC BY NC SA