Magyar startupok jelentkezését is várja a 360 Lab Accelerator

Európai technológiai startupok jelentkezését várja az ausztriai 360 Lab akcelerátor. A kiválasztott projekteket 100,000 eurós befektetéssel, coworking irodával, valamint elismert mentorok szakmai hálózatával támogatják a nemzetközi piacralépésben.

A 360 Lab egy új nemzetközi akcelerátor program, amelynek célja ígéretes európai technológiai projektek szakmai és pénzügyi támogatása. A program résztvevőinek 100 000 eurós növekedési tőke mellett elismert mentorok és befektetők nyújtanak szakmai segítséget. A program célja, hogy segítsék az európai, és az amerikai piacra való belépést, és a kockázati tőkebefektetők meggyőzését.

„Strukturált programot kínálunk tehetséges magyar technológiai startupok számára is, lehetőséget adva, hogy Európában fejlesszék üzleti tevékenységüket és befektetőket találjanak nemzetközi terjeszkedésükhöz. Ez elősegíti az amerikai piacra való belépést is, ahol megismételhetik az Európában elért sikereiket és egy éven belül tőkét kaphatnak a világ leghíresebb kockázatitőke-befektetőitől"- mondta Martin Trink, a 360 Lab Accelerator vezetője.

A 360 Lab programja 2019 januárjában kezdődik, három szakaszból áll, helyszínei az ausztriai Graz és a tengerentúli San Francisco. Az első négy hónapban a startupok termékeit és szolgáltatásait a piac igényeihez igazítják, valamint kiválasztják a számukra leghatékonyabb értékesítési módszert. Az első fázis végén a startupok bemutatják a Demo Day-en az érdeklődő befektetők számára, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban.

Ha sikerül meggyőzni az befektetőket, akkor nem csak befektetéshez juthatnak, hanem egyedülálló bizonytási lehetőséget kapnak a Szilícium-völgyben. A San Franciscóban található "CoLab44"-nél három hónap intenzív munka vár a résztvevőkre, hogy felkészüljenek a nemzetközi indulásra.

A 360 Lab a marketplace, FinTech, blockchain, AI, SaaS, e-kereskedelem stb. területen működő magyar startupok számára is elérhető. A kiválasztási folyamat több fázisból áll, a pályázatokat 2018. szeptember 20. és november 18. között lehet benyújtani. December 12-én öt startupot választanak ki, akik 2019 januárjában kezdhetik meg a programot Grazban.


 
 
CC BY NC SA