Budapestre érkezik a finn eredetű hacker verseny, a Junction

Először kerül megrendezésre október 19. és 21. között Budapesten a Junction hackathon, amelyet 2015-ben indítottak Helsinkiben. A legjobb csapatok 1 millió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak, a nyertes pedig bemutatkozhat a Junction fő eseményén.

A Junction hackathon az indulása óta eltelt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert. A verseny célja, hogy két nap alatt, a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, melyeket az esemény végén szakmai zsűri előtt mutatnak be. Tavaly Gedai Bence, a Tech Embassy társalapítója csapatával részt vett a finn versenyen, melyen elhatározta: a Junctionnek Budapesten a helye!

"Lenyűgözőnek találtam a finnek nyitottságát, barátságos közeledésüket, szeretném ugyanezt a hangulatot megteremteni Magyarországon is" – mondta Gedai Bence.

A finn verzióhoz hűen, a szervezők itt is a lehető legjobb élményt szeretnék biztosítani, melyre mi sem jobb garancia, mint a számos közismert vállalkozás, akik partnerként a rendezvény mellé álltak. A JunctionxBudapest hackathon feladatairól olyan sikeres és tapasztalt piaci szereplők gondoskodnak majd, mint az OTP Bank, a Nokia, valamint a Transferwise.

A legjobb csapatok 1 millió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak, a nyertes pedig lehetőséget kap arra is, hogy a Csehországban megrendezésre kerülő ReactiveConf fejlesztő konferencián, valamint a Junction fő eseményén Helsinkiben is bemutassa az elkészült versenymunkát.

A 48-órás versenyre várják mindazok jelentkezését, akik szeretnék bizonyítani megvan bennük az a potenciál, ami később akár egy saját cég alapításához vezethet. A megmérettetés során, a versenyzők az eddig megszerzett tapasztalataik felhasználásával oldanak meg különböző feladatokat, valamint kreálnak olyan innovatív megoldásokat, melyek akár a mindennapjainkat is egyszerűbbé tehetik.

A magyar rendezvényre a jelentkezők közül 200, a világ több országából érkező fiatal kerül majd be. Akik kíváncsiak az eseménnyel kapcsolatos fejleményekre és a végeredményre, kövessék a TechEmbassy-t a Facebookon.


 
 
CC BY NC SA