Norvég befektető vásárolta meg a Számlázz.hu szolgáltató felét

A norvég központú Visma Csoport, amely üzleti szoftverekben és e-kereskedelmi fejlesztésekben tevékeny, 50%-os tulajdonrészt szerzett a Számlázz.hu-ban. A cég irányítása az alapítók kezében marad, valamint hamarosan új funkciók érkeznek a számlázóprogramba.

A norvég központú Visma Csoport a skandináv régió egyik vezető szolgáltatója az üzleti szoftverek és e-kereskedelmi informatikai fejlesztések területén. A Számlázz.hu százezer felhasználója számára az együttműködés új távlatokat nyit. A tulajdonosok célja olyan, a cégek ügyvitelét támogató informatikai és pénzügyi szolgáltatások elindítása a hazai KKV-k számára, amelyekre jelenleg nincs példa Magyarországon.

A 2005 óta működő Számlázz.hu nevéhez fűződik az elektronikus számlázás magyarországi elterjesztése, valamint egyedülálló e-kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások elindítása. Az cég ismét szintlépésre készül: új hároméves stratégiája részeként olyan, a digitális kornak megfelelő szolgáltatások bevezetésén dolgozik, amelyekre jelenleg nincs példa Magyarországon.

"A Számlázz.hu víziója mindig az volt, hogy a hazai vállalkozók minél több innovációhoz juthassanak. Ebben a víziónkban osztozik a Visma is, amely nemzetközi tudását és tapasztalatát adja a jövőbeli fejlesztésekhez. Ez a partnerség olyan további, emelt értékű szolgáltatások lehetőségét nyitja meg a Számlázz.hu felhasználói számára, amelyeknek egyértelműen ők lesznek a nyertesei" – mondta Stygár László, a Számlázz.hu egyik alapító-tulajdonosa.

A Számlázz.hu és a Visma Csoport megállapodása egy közel egyéves munka eredményeként jött létre – ez idő alatt a felhasználók köre megduplázódott, október elején érkezett a százezredik regisztrált felhasználó. Az üzlet tető alá hozásában tranzakciós tanácsadóként az Invescom, stratégiai tervezőként pedig a Smart Commerce Consulting vett részt.


 
 
CC BY NC SA